реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

І руки не повідсихають: чиновника піймали з хабарем

Працівники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області при отриманні неправомірної вигоди в сумі 20 тисяч гривень затримали «на гарячому» заступника начальника Чернігівського міського відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

Як вказано, оперативники спецпідрозділу отримали інформацію, що один з керівників Чернігівського міського відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області займається вимаганням неправомірної вигоди.

За словами т.в.о. начальника УБОЗ майора міліції Валерія Бевзюка, інформація знайшла своє підтвердження. Саме під час отримання від приватного підприємця неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень за незастосування штрафних санкцій по виявлених недоліках у техногенній та пожежній безпеки будівлі, де знаходилося його підприємство, у кабінет чиновника й завітали працівники УБОЗу.

При проведенні обшуку службового кабінету чиновника виявлено та вилучено сам предмет неправомірної вигоди – грошові кошти в сумі 20 тисяч гривень, у сейфі виявлено та вилучено 100 євро, 42100 гривень, талони на 160 літрів бензину та п’ять робочих блокнотів, у яких знаходилися грошові кошту у сумі 25 тисяч гривень. Чиновник також добровільно видав з сейфу три конверти, у яких знаходилися 15 тисяч гривень. Звідки і яким чином з’явилися ці кошти у чиновника буде з’ясовувати слідство. Про це повідомив сайт Соцпортал

Згідно частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України дане кримінальне правопорушення карається штрафом від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.



Теги:Люстрація, Корупція, ДСНС, хабар


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Як гламурненько звучить :"...неправомірна вигода"
avatar