реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

...І рекордна кількість пропозиції на ринку праці

Запускаємо стипендії на навчання від проєкту ReSkill UA. Програма допоможе отримати затребувані навички та знайти роботу.

Ініціатива доступна для усіх українців. У проєкті можуть взяти участь як початківці, так і спеціалісти, які хочуть підвищити кваліфікацію. Плануємо за рік, що навчання має пройти 30 000 українців.
Все, що потрібно від учасників — це зручний для навчання пристрій і доступ до інтернету.

У межах програми ReSkill UA доступні два типи програм:
Продажі, проєктний менеджмент, маркетинг, служба підтримки в ритейлі, підприємництво, кібербезпека, штучний інтелект — програми перекваліфікації для опанування професії з нуля;
Енергетика, виробництво, будівництво, управління ланцюгами постачання та логістика, кібербезпека, штучний інтелект — програми підвищення кваліфікації для поглиблення експертизи.

Окрім навчання, учасники також зможуть скористатися менторською підтримкою від Happy Monday, кар’єрними консультаціями, а також після завершення курсів учасники отримають міжнародний сертифікат від Coursera.

Нестача кваліфікованих кадрів — один із головних викликів на ринку праці сьогодні. Це особливо актуально для секторів, які є критично важливими для відновлення та реконструкції країни, таких як: будівництво, логістика, ІТ, інженерія та охорона здоров'я.

Нині ми бачимо на ринку структурне безробіття. Це коли є і шукачі роботи, і пропозиції, але вони не можуть закрити потреби одне одного. До прикладу, у травні цього року роботодавці розмістили на Work.ua 113 016 вакансій. Це вже третій місяць поспіль, коли на ринку праці понад 100 000 вакансій, і другий місяць — рекордна кількість пропозицій роботи від початку війни.

Тому разом з партнерами ми запускаємо освітні ініціативи. Дякую партнерам з Coursera, Happy Monday, Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за реалізацію ReSkill UA.

Юлія СВИРИДЕНКО



Теги:уряд Шмигаля, вакансії, Юлія Свириденко, ринок праці


Читайте також






Коментарі (1)
avatar
0
1
І до широкомасштабної війни була незабезпеченість кадрами. Освіта навчала без реального запиту. Демобілізовані можуть стати безробітними через відсутність затребуваності через фах. Тому перепідготовка потрібна.
avatar