реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Гроші за корівку

Мінагрополітики спрямувало 1045,5 тисяч гривень на виплати дотацій за утримання молодняку ВРХ
Понад півтори тисячі аграріїв подали заявки на отримання державної дотації за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби. Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства у регіони вже спрямовано кошти у розмірі 1045,5 тисяч гривень.

Цього року держава передбачила близько 1 мільярду гривень дотацій селянам за збереження молодняку великої рогатої худоби. Фізичні особи, у яких в домогосподарстві народилося теля, мають право отримати дотацію з державного бюджету за його утримання та збереження з трьох до 11 місяців.

Так, за теля віком від 3 до 5 місяців фермер отримає 250 гривень, віком від пів року і до 8 місяців -- півтисячі, від 9 до 11 місяців -- 750 гривень за голову. У подальшому бюджетна дотація у розмірі 250 гривень виплачуватиметься фізичним особам за кожні наступні три місяці його утримання до досягнення ним одинадцятимісячного віку.

Для того, щоб отримати дотацію, селянину необхідно звернутися до сільської, селищної чи міської ради, щоб зробити запис у погосподарській книзі про народження теляти. Після цього ветеринар має провести ідентифікацію і реєстрацію теля. У разі утримання 10 і більше голів молодняку ВРХ, господар має взяти витяг з Єдиного державного реєстру тварин. Також необхідно відкрити рахунок у банку, на який буде перераховано дотацію, та взяти довідку про його відкриття. Останній етап подання до сільської, селищної чи міської ради копії паспорта, ідентифікаційного номера та вищезазначених документів.

Державні виплати, здійснюються у рамках програми Мінагрополітики «Державна підтримка галузі тваринництва». Головна мета державної фінансової допомоги зупинити вирізання худоби та задати темп для збільшення поголівя, що у результаті позначиться на збільшенні обсягів виробництва молочної продукції. Отримати дотацію фермер може за умов утримання молодняку великої рогатої худоби, який народився у нього в господарстві та збереження його до певного віку. Бажаючи стати учасником бюджетної підтримки мають зве рнутися до сільських рад



Теги:мінагрополітики, дотації для села, молодняк ВРХ


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
В моєму рідному селі фізичні особи мають 4(чотири) корови і 70 корів має фермер. У двох сусідніх селах, що входять до нашої сільради, немає жодної корови.
Щоранку біля двору фермера збирається десвтки "трудолюбивих" українських селян, щоби купити фермерське молоко.
Неважко здогадатися кому дістануться виділені урядом кошти, адже реєстровані телята лише у фермера. Так що великої роботи у головихи нашої сільради не передбачається.
avatar
2
І правильно -- гроші мають діставатися тому, хто працює...
avatar
3
Так то так. Але ж зверніть увагу ось на які обставини.
1. Фермер починав з 70 га, сьгодні орендує 700 га, щороку збільшує площу орендованих земель і недалекий той час, коли він орендуватиме всю колишню колгоспну землю.
2. Через рік другий паї можна буде викупляти і не важко здогадатися, хто викупить орендовані фермером паї. Тим паче, що пайщикам аж свербить свої паї продати.
3.Не пізніше 2017 року в нашому селі відновться новий поміщик і все повернеться на круги 1917 року.
То чи варто було сто років тому починати те, що наші прадіди розпочали і вчинили?
avatar