реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Гречкосії створили свою асоціацію

Офіційна реєстрація Міжнародної асоціації виробників гречки в Україні пройшла 15 червня 2017 р., пише Superagronom.com.

Цю асоціацію створили з метою сприяти поширенню перспективних і сучасних сортів гречки, підвищувати їх продуктивність та рентабельність виробництва.

Про заснування Міжнародної асоціації виробників гречки розповів директор СТОВ «Перемога» Фастівського району на Київщині та один із засновників асоціації Микола Малієнко.

Він переконаний, що українські аграрії недооцінюють гречку, хоча в ній мають зацікавленість не тільки українські споживачі — хочуть придбати урожай для переробки навіть підприємства з Японії.

«Минулого року ми зібрали 33,6 ц/га в середньому. Максимальна ж урожайність гречки у нас становила 42,6 ц/га. Рівень продуктивності у понад 30 ц/га переводить гречку у розряд надприбуткових культур із рентабельністю в понад 200%», — говорить Микола Малієнко.
Задача новоствореної асоціації, на думку її співзасновника, полягає в сприянні поглибленню зв'язку між виробництвом та селекцією гречки, розробці нових інтенсивних технологій виробництва, в тому числі органічних.

Зокрема директор господарства стверджує, що ніколи не варто проводити десикацію гречки, як роблять це зараз — залишки пестицидів в продукції можуть змусити покупців відмовитись від такої гречки. Натомість слід проводити скошування рослин у валки та роздільне збирання.



Теги:гречка, Асоціація виробників гречки


Читайте також






Коментарі (0)
avatar