реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Гра «За волю України!» на Чернігівщині

12 березня 1918 Чернігів повернувся з-під влади більшовицьких загарбників під керування Української Народної Республіки. Тож з метою гідно відзначити цю дату у Чернігові з’явилася історико-стратегічна гра «За волю України». У ній ви, перебуваючи в ролі агента отамана Симона Петлюри і рухаючись по ігровому полю, зможете «викинути» білогвардійців у Чорне море, отримати від них же поразку в Криму, знешкодити більшовицького шпигуна, разом із загонами отамана Ангела «покарати» чекістів і врешті-решт опинитися у Києві.

Автор і розробник цієї цікавої гри — Віталій Січкарчук, родинне коріння якого сягає Чернігівщини, зокрема Понорниці, розповідає:
«Офіційним приводом» для створення гри стало замовлення дитячого журналу «Крилаті». Але ідея виникла задовго до того.
Громадянська війна на теренах України і діяльність отаманів є однією з найменш висвітлених сторінок нашої історії. Навіть навчаючись на історичному факультеті, я практичного нічого не знав про український селянський партизанський рух. Тому що про нього ніхто і ніде нічого не казав. Випадково натрапивши на збірку біографій українських отаманів авторства Романа Коваля та роман Горліса-Горського «Холодний Яр», я був вражений.
Тож і виникла ідея нести інформацію про отаманщину «в народ», давати українцям можливість знати правдиву історію громадянської війни. А інформація має подаватися в цікавій для людей формі, пробуджувати в них інтерес до подальшого вивчення питання. Ось ця настільна гра і стала першою спробою».
З грою можна ознайомитися у КМЦ «Інтермеццо» або зателефонувавши за номером (063) 236-18-03 чи написавши листа на е-мейл [email protected]. Її вартість без поштових витрат складає 23 грн







Теги:отаман Ангел, Гра, Черныгывщина, Петлюра


Читайте також



Коментарі (0)
avatar