реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Гра башт Кремля

Вихідці ГРУ Суркова ЗАМІНИЛИ вихідців ГРУ КОЗАКА. Кремль готує пастку. І Володимиру Зеленському вона може здатися спокусливою.

Вихідця зі спецназу Головного розвідуправління расії (нині ГУ РФ) Владіслава Суркова прибрали, тому що він більше не потрібен. Расійські спецслужби, кажуть співрозмовники LIGAnet (http://www.liga.net/) в силових структурах, отримали завдання сприяти інтеграції донецьких і луганських ракових пухлин в здорове українське тіло. Володимир Зеленський може побачити в цьому перспективу.

У КОГО руки довгі. П'ять рук керують російськими терористичними організаціями ДНР і ЛНР на Донбасі. Сурков - це політична рука, Козак - це економічна рука, Шойгу - це військова рука, Бортников і Костюков - це руки спецслужб.

Сурков був політичним ідеологом терористів. Підбирав ватажків, створював видимість політичного життя, прапор, гімн, герб, медіа, телеграм-канали та взагалі все, що повинно надавати суб'єктність. Аж до пам'ятників бойовикам і перейменування вулиць в Донецьку. Але постійно програвав - інформаційні операції не давали результату (російські телеканали за кордоном почали закривати), а ставлеників Суркова - вбивали або усували (Захарченко в Донецьку, Хаджимбу в Абхазії).

З недавніх пір за зовнішні треки офіційно поставили відповідати Козака, заодно давши йому крісло заступника глави Адміністрації президента расії. Приводом до підвищення послужила успішна спецоперація в Молдові, де він домігся фактичного розширення влади проросійської маріонетки Додона. А потім дістав схвалення від Путіна поширити досвід і в Україні.

Відставка Суркова - це результат, а не причина. Змінився план: політичні інструменти більше не потрібні, брати Донецьк і Луганськ до складу РФ ніхто не збирається, будувати там "державу" нікому нецікаво, адже самі вони без грошей з расії не протягнуть і року, а залишені без уваги - почнуть створювати проблеми самій расії .

Путін визначився. Він бажає всучити Донецьк з Луганськом назад в Україну з повним багажем супутніх проблем. І навіть на поступки піде, якщо знадобиться. Зіллє все, що п'ять років створював Сурков, аби анклави інтегрувалися в тіло України і почали повільний процес знищення української держави зсередини. Ну а якщо навіть не знищать - так хоч санкції знімуть з расії, та ще й платити за зруйнований Донбас не доведеться.

Що стосується Суркова, то ми скоро побачимо його знову. Ідеолог російської цензури і фальсифікацій на виборах в РФ, головний ляльковод політичного процесу в РФ, лобіст особистих інтересів расійських політиків за кордоном (відстоював право держслужбовців мати нерухомість за межами РФ), ідеолог і творець Єдинай расії, Справедливай ​​расії, руху Наші, Сколково. Куратор терористичних організацій на Донбасі і в Грузії - людина з таким досвідом буде працювати на Путіна, поки сам Путін не вирішить його відпустити. У новій реальності, яку створює расійський президент, досвід і здібності Суркова стануть основою ідеологічної рамки.

НЕБЕЗПЕЧНА ГРА З КОЗАКОМ. Дмитро Козак народився в Кіровоградській області (УРСР). Потім сім'я переїхала на расію. Там провів все життя. І він, як і Сурков, колишній співробітник спецназу Головного розвідувального управління расії (нині ГУ РФ). Зв'язковий між масквою і Кишиневом, між масквою і Києвом, а також між масквою і західними столицями.

Путін віддає Козаку український напрямок не просто так, а на певному тлі. Наприклад, газові переговори між Києвом і масквою курували Єрмак і Козак. Два обміну утримуваними людьми між Києвом і масквою курували Єрмак і Козак. Нормандські переговори курували Єрмак і Козак. Переговори по Донецьку і Луганську курують теж - Єрмак і Козак. І вони навчилися знаходити компроміс один з одним.

"У нас з ним давній досвід взаємодії", - абсолютно відверто заявив Козак в кінці минулого року, розсипаючись в компліментах Ермаку. Раніше журналісти Радіо Свобода встановили, що Єрмак мав зв'язок на расії. По ланцюжку - прямо до членів уряду РФ.

Єрмак дійсно зрозумілий Кремлю персонаж - без проукраїнських ідеологічних надбудов. Багато в чому вони з Козаком схожі - обидва прагматичні, і обидва юристи. У 1997 році Єрмак заснував юридичну компанію в Україні. А Козак в 1999 працював в юридичній компанії ЮСТ на расії. Єрмак зізнався, що допомагав расіянам в Україні відкривати бізнес. Наприклад, расіянину Еммануілову, яка мала контакти з російськими ТОП-чиновниками.

Але Козак надалі 20 років пропрацював чиновником на рiзних посадах. Отримав величезний політичний і управлінський досвід. Єрмак отримував досвід бізнесмена і кінопродюсера. Єрмак прихильник "швидкої дипломатії", за його власними словами. Козак же здійснював спецоперацію в Молдові з 2003 року. Це два різних світи - світ швидкої гри, і світ гри на десятиліття. Небезпечне зіткнення. І, швидше за все, небезпечне для України.

КРОК ДО ПРІРВИ. І у мене є три новини. По-перше, Донецьк і Луганськ в расію не беруть. По-друге, терористичні організації ДНР і ЛНР будуть розпущені, якщо Україна погодиться забрати ОРДЛО. Масква піде заради цього на карикатурні компроміси, які Київ зможе представити як прорив і перемогу. По-третє, за даними співрозмовників LIGAnet (http://www.liga.net/) в українських спецслужбах, їхні расійські колеги отримали вказівку сприяти сценаріям реінтеграції. І тепер треба уважно стежити за руками проросійських медіа і проросійських політиків в Україні.

Підстави для занепокоєння є. Усього за тиждень - від пропозиції до голосування - на расії почали створювати політбюро 2.0. Расіяни фактично заснули і прокинулися в іншій країні, де все вирішуватиме фюрер в кріслі секретаря державної ради. Путін зміцнить свою владу і отримає абсолютні диктаторські повноваження. У нього на повідку буде прем'єр, президент, губернатори, силовики, депутатський корпус.

Тим часом в Україні так само швидко можуть провести реінтеграцію Донецька і Луганська, що в нинішній реальності призведе до драматичного ослаблення української держави. В майбутньому інтеграція в ЄС і НАТО стане неможливою, тому що на виборах в парламент проросійські сили отримають ще півтора мільйона голосів "за расію". З самої Маскви знімуть санкції і вона почне швидкий економічний підйом, крім санкцій знявши з себе і тягар фінансування анклавів на Донбасі.

Відновлення Донецька і Луганська повісять на українців. І Україна, замість зростання, почне економічно падати вниз. Країна також загрузне у внутрішніх конфліктах, тому що додасться мільйон людей з расійськими паспортами - їх активно роздавали весь минулий рік. А ще міста з вулицями і пам'ятниками вбивцям українців. Це запрограмована війна, яка трапиться одразу після миру. Через кілька років, зміцнившись економічно, расія знову прийде - але тепер під приводом захисту власників конкретних расійських паспортів.

Офіс президента України зараз може отримати швидку перемогу. Довгоочікуваний, але недовговічний мир, зліплений на коліні. Чи розуміє Єрмак і Зеленський, що їм продають мир, в якому країна через кілька років захлинеться? На закритій зустрічі з журналістами Зеленський в середині 2019 року говорив, що мир за всяку ціну йому не потрібен. Але саме його, начебто морквину, зараз збираються повісити перед Україною. Презедент не забув своїх слів? Сп'янілий успіхами Єрмак розуміє, куди його веде Козак? Влада віддає собі звіт, що відповідає за життя десятків мільйонів людей?

Українці не повинні платити за Донбас. Українці не повинні знову масово вмирати за Донбас. Українці хочуть йти далі. Відкривати для себе нові двері. Наглухо запечатати двері позаду. І більше не озиратися.

Данило КОШКО



Теги:гібридна війна, команда ЗЕ, Єрмак, ДНР-ЛНР, сурков, донбас


Читайте також



Коментарі (0)
avatar