реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Готуйтесь до хліба з фуражу!

Цей прем'єр-соціаліст, який вже хоче регулювати ціни на продукти, прийшов спеціально, щоб ми не переоцінювали галичан?

Міленіали вже питають в мене, а що в цьому поганого? Дивно це пояснювати, але всі магазини мають різні накладні витрати, встановлюючи однакові ціни для всіх, ви банкрутуєте ті, де накладні витрати більші- магазини в селах, маленькі павільйони на райончиках, бо вони з супермаркетами конкурувати не можуть, так це влаштовано.

Ціни ж весь ринок встановлює не зважені - а одразу максимальні з постанови Кабміну. Саме так це сталося з ринком цигарок ще за Кучми. На нього, до речі, взагалі потім прийшов дистриб'ютор-монополіст. І найвеселіше, що це були росіяни. Я кинув палити після 2014 саме щоб не годувати росіян своїми гривнями. Але й це ще не все. На такому монопольному ринку виробники теж стають дуже залежними, і коли на них наїжджає держава (вже уряд Гончарука) просто згортають виробництво й перебираються до інших країн. Це ви вже маєте пам'ятати, якщо, звісно курите олдскульні сигарки а не айкоси - просто відчули по гаманцю. Закордонні цигарки - дорожчі.

Також можете задуматися про "соціальні" сорти хліба, ціни на який регулюються. Такого гівна, на яке перетворили колись найсмачніші український та батон, ви не знайдете серед "капіталістичних" хлібів. Бо виробники мають змінювати рецептуру, щоб залишатися незбитковими. Готуйтесь до хліба з фуражного зерна і в усіх інших випадках. І до туалетного паперу в ковбасах. Все буде дешево, але їсти це буде геть неможливо.

Ось таке, якщо коротко, чекає на всі інші ринки. І в турборежимі. Це вони вміють.

Не пробували соціалізму, не треба і починать.

Антон САНЧЕНКО

Йуля ручним регулюванням свого часу, навмисно чи ні, завела на наш ринок московитських виробників макаронних виробів, які перед тим кілька років не могли того зробити.

А для споживача здешевлення не сталося - вітчизняним виробникам на кілька місяців (від трьох тижнів до трьох місяців) фактично заборонили продавати свою продукцію, хоч вона була дешевшою, вона просто не могла влізти у взяту зі стелі максимальну вартість - в той час борошно вже коштувало дорожче.

Але московити з більшою вартістю та поляки з синтетичними барвниками (для українських виробників заборонених) під обмеження не потрапили, а українцям зупинили виробництво.

Андрій БОРОДАВКО



Теги:Антон Санченко, команда ЗЕ, уряд Шмигаля, Уряд Тимошенко, подорожчання хліба


Читайте також



Коментарі (0)
avatar