реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Готуймося до ще більшої спеки!

У перші два тижні серпня спека може сягнути 40-42 градусів за Цельсієм, попереджає The Epoch Times Україна . При цьому така температура буде спостерігатися майже на всій території країни – каже пан Кульбіда.“У серпні на території України, згідно із розрахунками, має спостерігатися найвища у цьому році температура повітря у 40-42 градуси у переважній більшості регіонів, крім західних областей.”

Керівник Гідрометцентру також повідомив, що така температура триватиме щонайменше два тижні – принаймні до середини серпня.

Пан Кульбіда каже, що унікальною є також і тривалість спекотної погоди цього року, коли від червня температура майже не змінюється, і залишається стабільно високою. Утім, як відзначив керівник українського Гідрометцентру, через загальносвітові кліматичні зміни, за останні 20 років середня температура літнього періоду зросла на півтора градуси.

Тим часом Олексій Кокорін, керівник Кліматичної програми Всесвітнього фонду дикої природи ООН у Росії, що цього року також потерпає від аномально високих температур, вважає, що до 2070 року аномальна спека стане нормою.

Коментуючи рекордні температури навіть у Росії, експерт також звернув увагу, що аномальними є не тільки високі температури, але і тривалість спеки.

Олексій Кокорін: "Найдовший період аномальної спеки у 3 тижні було зафіксовано у Росії 1936 року, але такого, щоб спека тривала понад місяць, ще ніколи не було."

При тому, що рекордна температура у 42 градуси за Цельсієм цього літа на європейському континенті була зафіксована на російському Поволжі, спека у Франції, Німеччині, Італії та Іспанії також є тривалою і аномальною, коли термометри навіть у тіні показують 40 градусів вище нуля.

Надзвичайна спека стала темою інтернет-мистифікацій, коли новина про вирощування ананасів у Рязанській області, опублікована на Живому журналі, була підхоплена поважними ЗМІ. Крім того, надзвичайної популярності набули анекдоти про погоду.

Джерело:bbc.co.uk




Теги:погода, серпень, спека


Читайте також



Коментарі (0)
avatar