Готуємо смачно: овочеве рагу
Неймовірні простори для кулінарної творчості відкриває овочеве рагу. Ця страва є знахідкою длялюдей, які перебувають у пошуку «здорових» рецептів, оскільки не містить зайвих вуглеводів. Рагу також можна відмінно поєднувати з м'ясом.
Для приготування овочевого рагу вам знадобиться:
2 кореня селери,
2 морквини, 2 цибулини,
4 помідори, 1/2 кг картоплі,
склянка бульйону (можна покласти на склянку окропу кубик грибного, курячого або яловичого бульйону),
50 г олії,
сіль, мелений перець, лавровий лист,
3 ст. ложки білого вина,
для прикрашання кілька листочків салату чи трохи цибулі-порею.
Корені селери почистити і нарізати на кубики, моркву — великою соломкою, цибулю очистити і подрібнити.
У сковорідці з нагрітою олією обсмажити цибулю, потім моркву, додати селеру, посолити, поперчити. З помідорів зняти шкірку (не обов'язково), розрізати на 4 частини і додати до обсмажених овочів.
Картоплю очистити, нарізати шматочками і приєднати до решти овочів. Все залити бульйоном, покласти лавровий лист і тушкувати 40 хвилин. Коли овочеве рагу буде майже готове, додати білого вина і через кілька хвилин зняти з вогню.
Можна спробувати й інший варіант рагу -- з рибою та грибами
Для приготування потрібні:
600 г філе тріски або хека,
400 г картоплі,
250 г печериць
250 г стручкової квасолі (замороженої)
50 г вершкового масла
4 ст. ложки сметани
1 цибулина
чорний мелений перець
сіль за смаком
Приготування: квасолю розморозити, картоплю почистити і порізати невеликими кубиками, цибулю - кільцями, а печериці - тонкими скибочками. Все перемішати, додати сіль і перець.
Викласти суміш в змочений водою глиняний горщик, масло нарізати тонкими пластинами і розкласти зверху.
Накрити кришкою горщик. Поставити в холодну духовку і розігріти її до 200 ° С, тушкувати страву близько 50 хвилин.
Рибу натерти сіллю і перцем і нарізати великими кубиками. Через 50 хвилин додати рибу до овочів і залишити горщик в духовці ще на 15 хвилин.Перед тим як подати страву до столу, полити її сметаною
За інформацією мережі інтернет та : www.epochtimes.com.ua
Коментарі (0) |