реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Готуємо смачно: овочеве рагу

Напевне, рагу належить до того виду страв, які ніколи не бувають однаковими за смаком. Тому рагу просто не може, як то кажуть, приїстися.
Неймовірні простори для кулінарної творчості відкриває овочеве рагу. Ця страва є знахідкою длялюдей, які перебувають у пошуку «здорових» рецептів, оскільки не містить зайвих вуглеводів. Рагу також можна відмінно поєднувати з м'ясом.

Для приготування овочевого рагу вам знадобиться:
2 кореня селери,
2 морквини, 2 цибулини,
4 помідори, 1/2 кг картоплі,
склянка бульйону (можна покласти на склянку окропу кубик грибного, курячого або яловичого бульйону),
50 г олії,
сіль, мелений перець, лавровий лист,
3 ст. ложки білого вина,
для прикрашання кілька листочків салату чи трохи цибулі-порею.

Корені селери почистити і нарізати на кубики, моркву — великою соломкою, цибулю очистити і подрібнити.

У сковорідці з нагрітою олією обсмажити цибулю, потім моркву, додати селеру, посолити, поперчити. З помідорів зняти шкірку (не обов'язково), розрізати на 4 частини і додати до обсмажених овочів.

Картоплю очистити, нарізати шматочками і приєднати до решти овочів. Все залити бульйоном, покласти лавровий лист і тушкувати 40 хвилин. Коли овочеве рагу буде майже готове, додати білого вина і через кілька хвилин зняти з вогню.

Можна спробувати й інший варіант рагу -- з рибою та грибами

Для приготування потрібні:

600 г філе тріски або хека,
400 г картоплі,
250 г печериць
250 г стручкової квасолі (замороженої)
50 г вершкового масла
4 ст. ложки сметани
1 цибулина
чорний мелений перець
сіль за смаком

Приготування: квасолю розморозити, картоплю почистити і порізати невеликими кубиками, цибулю - кільцями, а печериці - тонкими скибочками. Все перемішати, додати сіль і перець.
Викласти суміш в змочений водою глиняний горщик, масло нарізати тонкими пластинами і розкласти зверху.

Накрити кришкою горщик. Поставити в холодну духовку і розігріти її до 200 ° С, тушкувати страву близько 50 хвилин.

Рибу натерти сіллю і перцем і нарізати великими кубиками. Через 50 хвилин додати рибу до овочів і залишити горщик в духовці ще на 15 хвилин.Перед тим як подати страву до столу, полити її сметаною

За інформацією мережі інтернет та : www.epochtimes.com.ua






Коментарі (0)
avatar