реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Городнянська влада та фермер "перетворили" торфяник на ріллю. На папері

За позовом прокуратури в розпорядження держави повернуто торф’яники, які на папері стали нібито придатними для фермерства - про це повідомила прокуратура Городнянського району.

Городнянським районним судом нещодавно задоволено позов прокурора району про визнання незаконними та скасування розпоряджень голови Городнянської райдержадміністрації, визнання недійсними договорів оренди землі, а також повернення до державної власності земельної ділянки площею більш ніж 130 га вартістю понад мільйон гривень.

Мова йде про торф’яники, єдина господарська цінність яких полягає в можливості видобутку цих корисних копалин. Ведення сільськогосподарської діяльності на них фактично неможливе. Однак у 2011 році їх було надано в оренду для ведення фермерського господарства саме як ріллю та сіножаті.

У дійсності ж до цього часу сільськогосподарське використання орендованих земель не здійснювалося. Встановлено, що орендар насправді й не розпочинав фермерської діяльності і не має для неї ніяких технічних засобів.

Тож суд підтвердив, що органом виконавчої влади перевищено свої повноваження при передачі земельних ділянок, які відповідно до картографічних документів відносяться до особливо цінних земель (землі під торфорозробками), фізичній особі в оренду для ведення фермерського господарства.

Згідно з чинним законодавством розпорядження особливо цінними землями в нашій державі сьогодні здійснюється Кабінетом Міністрів України.



Теги:Городнянський район, фермерство, торфяники, особливо цінні землі, Городнянська РДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar