реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Головою Деснянської районної ради обрано представника опозиції

У понеділок, 22 листопада 2010 року, після двох поспіль голосувань за кандидатуру Миколи Сеньковича на минулому тижні, на посаду голови Деснянської районної у місті Чернігові ради було обрано представника від ВО «Батьківщина» Юрія Горбаня.
Представник Партії регіонів Володимир Вінниченко цього разу зняв свою кандидатуру, посилаючись на відсутність досвіду і бажання працювати тільки під проводом Миколи Сеньковича.

Чернігівському міському голові Олександру Соколову, який вкотре запропонував кандидатуру М. Сеньковича, і цього разу не вдалося переконати депутатів голосувати за М.Сеньковича.
Кандидатуру Юрія Горбаня при таємному голосуванні підтримали 25 депутатів, «проти» - 7, один бюлетень було визнано недійним. У голосуванні взяли участь 33 депутата з 44.
Юрій Володимирович Горбань, 1961 року народження, військовий пенсіонер, закінчив Самаркандське вище командне училище автомобільних військ, до приїзду в Чернігів у 1992 році проходив службу на Далекому Сході. Обрано депутатом по одномандатному мажоритарному округу № 18.
Нагадаю, що ВО «Батьківщина» представлена в Деснянській районній у місті Чернігові раді 25 депутатами.


Після перерви новообраний голова райради Юрій Горбань вніс на розгляд сесії кандидатуру заступника голови районної ради Наталію Гуменюк, яка була обрана депутатом по одномандатному мажоритарному виборчому округу №5 від партії «УДАР».
Наталію Гуменюк підтримали 27 депутатів з 43, що взяли участь у голосуванні. «Проти» - 15 депутатів, один бюлетень визнано недійсним.
До речі, голова цієї районної ради трьох попередніх скликань Микола Сенькович, 1951 року народження, також член ВО «Батьківщина», був обраний депутатом по одномандатному мажоритарному виборчому округу №2. А на виборах 31 жовтня 2010 року він навіть очолював виборчий список ВО «Батьківщина» до Деснянської районної ради. Однак його пропозиція кандидатури представника Партії регіонів на посаду заступника голови райради та відчайдушна підтримка з боку партії влади викликали недовіру до нього збоку однопартійців.
Таким чином, це чи не перший випадок на Чернігівщині, коли місцеву раду очолив представник опозиції.
Невже партія влади дала збій?
Тим часом штатний «політолог» місцевого осередку Партії регіонів вже заявив, що «може скластися ситуація, коли міський голова у зв’язку з певною «патовостью» ситуації ініціює розпуск районних рад у місті Чернігові, як це вже зроблено у деяких містах України».

Сергій Соломаха





Коментарі (0)
avatar