реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Головним банкіром призначено українця. В Канаді, не в Україні

Українець Стівен Полоз призначений на посаду Керуючого Банком Канади. Пан Полоз, канадський українець третього покоління з Ошави, прийме обов’язки від нинішнього керуючого банком Канади, Марка Карнея, на початку червня.

«Українська громада Канади вітає пана Полоза з цим найбільш важливим та престижним призначенням. Пан Полоз має бездоганний послужний список та досвід роботи в Банку Канади і ми впевнені, що свої функції як головного банкіра Канади він буде виконувати на відмінно», – цитує президента Конгресу українців Канади Павла Ґрода прес-служба організації.

Банк Канади, як центральний канадський банк, відповідає за монетарну політику, виготовлення та розповсюдження канадських грошових знаків, створення стабільної та ефективної фінансової системи в Канаді, забезпечення ефективних та дієвих послуг з керування коштами для уряду Канади, надаючи послуги з управління коштами та адміністрування, а також консультації з питань державного боргу і валютних резервів.

До призначення керуючим банком Канади, з січня 2011, пан Полоз був президентом та Головним виконавчим директором у Export Development Canada (EDC). Раніше він обіймав посади віце-президента і головного економіста EDC та Старшого віце-президента з корпоративних відносин і головного економіста. До приходу в EDC, пан Полоз п’ять років працював BCA Research у Монтреалі та 14 років у Банку Канади.

Він працював як запрошений вчений у Міжнародному Валютному Фонді (МВФ) у Вашингтоні та в Агентстві економічного планування в Токіо. Пан Полоз має ступінь доктора наук та магістра економіки Університету Західного Онтаріо, а також ступінь бакалавра з економіки Університету Квінз.

Панові Полозу 57 років, він разом з дружиною Валері проживає у Оттаві. У нього двоє дітей, Джессіка та Ніколас, і він вже дідусь.

Vidia



Теги:національність, банки, Канада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar