реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голова СБУ: команди "стоп!" не буде!

Після призначення В.Грицака керівником української спецслужби мало не щодня маємо змогу спостерігати ефективні дії СБУ в подоланні корупційного спрута на найвищому рівні.

Яскравим прикладом є затримання високопосадовців Генпрокуратури, яке ознаменувало собою початок реальної боротьби з корупцією.

Як заявив у коментарі одному з Інтернет-видань очільник СБУ, - «Думаю, спільна операція СБУ і Генеральної інспекції Генпрокуратури показала, що ми не збираємося боротьбу з корупцією переносити в довгий ящик. Корупція - національна загроза номер один. На зустрічі з фракціями парламенту перед призначеннями мене запитували, чи готовий я протистояти корупції, а я відповів, щоб депутати і вся влада були готові до того, що боротьба з корупцією реально почнеться».

В.Грицак, адресуючи свої слова слідчим і оперативникам відомства, запевнив: «Вас ніхто не підставить. Вся відповідальність на мені і всі необхідні санкції я забезпечу. Покарання повинні боятися не ті, хто розкриває корупційні злочини, а ті, хто їх робить. Ми ведемо справи з високопоставленими фігурантами, і команди "стоп" не буде».

Зокрема, перебуваючи 8 липня з робочим візитом в Одесі, Президент України відзначив суттєві зрушення в роботі правоохоронних органів – Служби безпеки України та Генпрокуратури. «Починати боротьбу з корупцією ми будемо серед своїх. Першими опиняться за гратами корупціонери прокурори, представники СБУ, міліціонери, митники, прикордонники, - всі, хто від імені держави демонструє негідну поведінку», - заявив Глава держави.

Голова СБУ В.Грицак на робочій нараді в Одесі теж відзначив, що працівники Служби безпеки висловлюють свою вдячність Президенту України за підтримку в боротьбі з корупціонерами. За його словами, силовики відчули, що можна реально боротись з корупцією. «Це не мої слова, це подяка від слідчих і оперів. Слідчі відчули, що можна в цій державі щось зламати», - заявив В.Грицак.

Попри певні скептичні висловлювання окремих «насзрадили» і «всепропало» щодо подолання корупції швидкими темпами, варто контатувати, що зі зміною керівництва у Служби ніби прокинулось друге дихання: є гучні результати не тільки на антикорупційному фронті, - СБУ щоденно викриває терористичні й економічні злочини як в зоні проведення АТО, так і в інших регіонах України.

Коли принцип «закон один для всіх» озвучується в унісон Главою країни і керівником спецслужби, можна констатувати, що повороту до старих принципів «кришування» і спроб залагодити злочини через високі кабінети в Україні більше не буде. Буде європейська правова держава, громадяни якої будуть надійно захищені в усіх сферах життя.



Теги:Грицак, Корупція, Одеса, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar