реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Голова ОДА пропонує захистити бджіл

Керівник виконавчої влади Чернігівської області Андрій Прокопенко звернувся з листом до прем’єр- міністра України Дениса Шмигаля з пропозиціями як врегулювати наболілу проблему – виморювання бджіл недобросовісними агровиробниками.
«Актуальність проблеми масової загибелі бджіл впродовж останніх років стрімко зростає. Найчастіше причиною масової загибелі бджіл є хвороби різної етіології, але значної шкоди зазнає бджільництво при неправильному застосуванні засобів захисту рослин сільськогосподарськими підприємствами», – зауважує голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.
Як повідомив департамент інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, в області зареєстровано 41,4 тисячі бджолосімей. Протягом квітня-травня частково постраждали 607 бджолосімей, 20 повністю загинули. Хоча пасічники Ніжинщини говорять, що тільки у них загинули біля тисячі бджолосімей.
У листі голови ОДА містяться пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів у сфері захисту та розвитку бджільництва. Зокрема пропонується внести зміни до Кримінального кодексу, доповнивши покаранням за порушення законодавства в галузі бджільництва. Андрій Прокопенко вважає потрібним обумовити штраф від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А за повторення дій, що призвели до загибелі бджіл – до сімнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Крім того, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко пропонує уряду виступити з ініціативою про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, до законів України «Про пестициди і агрохімікати», «Про бджільництво», «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про захист рослин» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

«Голос України»



Теги:Чернігівська ОДА, бджоли, Андрій Прокопенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar