реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Голова обласної "Батьківщини" вимагає припинити репресії

Голова Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола подав депутатське звернення до прокурора Чернігівської області Говорухи М.М. стосовно виконання Закону України про запобігання політичним репресіям.

26 грудня 2013 року набрав чинності Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зборів». Відповідно до вимог вказаного закону мають бути звільнені від відповідальності особи, котрі були учасниками акцій протесту та масових заходів щодо їхніх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності цим Законом. Всі кримінальні провадження та провадження щодо вчинення адміністративних правопорушень, відкриті з приводу подій у вигляді акцій протесту та масових заходів , підлягають закриттю. Окрім цього особи, що притягнуті до кримінальної відповідальності, відповідальності за адміністративні правопорушення з приводу подій у вигляді акцій протесту та масових заходів, підлягають звільненню від відповідальності та визнаються такими, що не мають судимості, відповідальності за адміністративні правопорушення.

Уповноважені органи мають прийняти рішення, що випливають з цього Закону, протягом 10 днів з дня набрання чинності а саме до 6 січня 2014 року.

Як наслідок, депутат обласної ради Олександр Кодола, враховуючи умови закону та резонансну ситуацію, яка склалася в Чернігові та Чернігівській області, звернувся з проханням:

1. Витребувати у правоохоронних органів інформацію про кримінальні провадження та провадження щодо вчинення адміністративних правопорушень, відкриті з приводу акцій протесту та масових заходів, у період з 21 листопада 2013 року по 26 грудня та надати з цього приводу інформацію із зазначенням статей, за якими відкриті кримінальні провадження та провадження щодо вчинених адміністративних правопорушень щодо притягнення до відповідальності учасників акцій протесту, кількості проваджень та органів, що здійснювали до них слідчі дії.

2. Вжити заходів прокурорського реагування, в тому числі внести подання до відповідних підрозділів правоохоронних органів, котрі розслідують вищевказані провадження щодо неухильного виконання умов вказаного закону та надати інформацію про вжиті заходи. Внести відповідні подання уповноваженим органам прийняти рішення, що випливають з Закону протягом 10 днів з дня набрання чинності цим законом та надати інформацію про вжиті заходи.

3. Провести перевірку дотримання виконання в цілому вимог Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» посадовими особами Чернігівського обласного управління МВС України, районних і міських управлінь МВС України в Чернігівській області, а також районними і міськими прокуратурами Чернігівської області.

Прес-служба Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»



Теги:Батьківщина, Майдан, Олександр Кодола, репресії, прокурор Чернігівської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar