реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Голосувати за такий бюджет – злочин

Я вже писав про те, наскільки руйнівним для культури є урядовий проєкт бюджету на 2022 рік.

Плануючи збільшення видатків бюджету на понад 100 мільярдів (+7,6% порівняно з 2021 роком) уряд при цьому зменшує і без того мізерні видатки на культуру з 0,55% до 0,46% від усіх видатків.

Така політика – називаймо речі своїми іменами – свідомого знищення культурної галузі викликала обурення не лише у людей культури чи у політичній опозиції. Гуманітарний комітет парламенту надіслав до бюджетного комітету обґрунтовані пропозиції, які могли б хоча якось виправити становище.

Але висновки та рекомендації бюджетного комітету засвідчили: політика нищення української реалізується режимом Зеленського і через парламент також.

У цих висновках, які Верховна Рада голосуватиме сьогодні при розгляді бюджету в першому читанні, не враховано напряму жодної (!) пропозиції гуманітарного комітету. Видатки на культуру, які становлять лише 6,8 мільярда на півторатрильйонному бюджеті, не збільшать ні на копійку – ні на музеї, ні театри, ні на архітектурні пам’ятки, ні на політику національної пам’яті, взагалі на жодну програму в галузі культури.

Лише по кількох позиціях (як от Український інститут при МЗС і Український інститут книги) бюджетний комітет милостиво пропонує уряду «визначитися щодо можливості та доцільності збільшення видатків», звичайно, без жодних конкретних сум.

Голосувати за такий бюджет – злочин. Не уряд, а саме парламент відповідає за бюджет. Кожен, хто натисне сьогодні зелену кнопку за цей бюджет, стане співучасником цього злочину.

Володимир В'ЯТРОВИЧ



Теги:бюджет 2022, МЗС, уряд Шмигаля, команда ЗЕ, Володимир В'ятрович, УІНП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar