реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Голосуйте за українців!

Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет заявляє, що очолювана ним церква на майбутніх парламентських виборах рекомендує віруючим християнам, всім своїм парафіянам голосувати за ті партії і кандидатів у депутати, які «захищають українські інтереси».

Про це патріарх Філарет сказав на прес-конференції у Чернівцях, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

«Хоча Київський патріархат УПЦ на сьогодні є найбільшою церквою, наш принцип - це невтручання у політику. Оскільки вибори – це політичний процес, наша церква не займається агітацією за ту чи іншу політичну партію», - зазначив патріарх.

Однак, за його словами, для УПЦ КП «не байдуже, якою дорогою піде Україна».

«Саме тому ми даємо загальні настанови, за яких кандидатів треба голосувати. Мова йде не про партії, а про кандидатів будь-яких партій, за яких рекомендуємо голосувати віруючим нашого патріархату», - сказав священнослужитель.

«Перш за все, ми кажемо: голосуйте за ті партії і тих кандидатів, які захищають українську мову. Якщо цього кандидати не роблять, це означає, що вони проти української держави і не хочуть її захищати, тому просимо за таких не голосувати», - заявив патріарх УПЦ КП .

Як повідомляв УНІАН, патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП перебував 15-16 вересня на Буковині з дводенним візитом, під час якого освятив іконостас одного із храмів та провів богослужіння у Чернівцях

УНІАН



Теги:українська мова, патріарх Філарет, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Взагалі то влада народу дарується Богом такою, яку народ заслужив.
І не справа Патріарха визначати яка влада українська, а яка не українська.
Справа Патріарха - хвалити і шанувати ту владу, котру Бог дарував народу і молитися за її здоровя.
В даному разі Патріарх намагається втрутитися в справу Божу і вплинути на неї.
avatar