реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Патріарх очолив чин похорону Івана Драча

21 червня 2018 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Свято-Володимирському патріаршому соборі чин похорону українського поета, держаного та громадського діяча Івана Федоровича Драча. Його Святості співслужили настоятель кафедрального собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

Провести Івана Драча в останню путь прийшло керівництво держави: Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, Віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та інші. Під час похорону у храмі молилось також чимало політиків, громадських діячів, представників творчої інтелігенції, близьких та друзів поета.

У своєму зверненні до присутніх Предстоятель Київського Патріархату зокрема зазначив: «Дорогі браття і сестри! Ми сьогодні зібралися, щоб провести в останню путь, тобто у вічне життя, глибокошанованого всім українським народом Івана Федоровича Драча.

Іван Федорович не тільки відомий український поет, він брав активну участь у виконанні волі Божої по відношенню до української держави, він був одним із тих рухівців, які фактично утвердили українську державу і вибороли нас від багатостолітнього рабства.

Іван Федорович з самого початку підтримував Київський Патріархат, тому що знав, що ця Церква є надійною духовною основою української держави. Багато зробив Іван Федорович не тільки для української культури, для утвердження української державності, але й для духовності України. І тому не випадково Україна дала йому звання Героя України, але на цьому і закінчується земна слава, адже нічого з собою із цієї слави в те вічне життя він не візьме, все воно залишилось на землі.

А з чим він піде в те вічне життя? Піде з любов’ю, з правдою, з милосердям, з жертовністю, з мужністю, тобто це багатство, яке іде з кожною людиною у вічне життя, але ми люди грішні і йдемо на Суд Божий. Тому кожна душа, яка йде у вічне життя потребує молитов перед Богом. І наш обов’язок якраз і помолитися, не тільки попрощатися, а помолитися, щоб Господь простив йому вільні і не вільні гріхи. Якщо ми любимо його, то помолимось, щоб Господь простив йому і дав вічне, блаженне життя. Тоді це і буде виявлення нашої любові, нашої шани до Івана Федоровича Драча.

Тому я закликаю всіх вас помолитися, щоб Господь простив йому гріхи і дарував вічне, блаженне життя».



Теги:Іван Драч, Київський патріархат, патріарх Філарет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar