реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Голінці- то такі люде, що навіть з дурдому виписують...

Знаю, що в Голінці люди надзвичайно майстровиті. Робили своїми руками велосипеди - з підручних матеріалів (наприклад Палієнки у 1920-их), снігоходи оригінальної конструкції (у 1960-тих), лагодили складну техніку, а одного навіть випустили з Роменського дурдому, куди його упекли за критику комуністів - випустили, бо він сам поправив складний рентген апарат у психлікарні!

- Ми тебе виписуємо. Бо як узнають, що це ми дурні, а не ти, то нам не поздоровицця...

Шось таке сказали були, виписуючи.

Але про що це говорить? Люди в Голінці були ІННОВАЦІЙНІ.

До речі, виняткова ІННОВАЦІЙНІСТЬ голінців як "малого народу" пов'язана з БАГАТОГАЛУЗЕВІСТЮ професійних активностей.

Ота цехова робота - ткачі, ковалі, бублії, коцюрі, а плюс торгівля, а плюс агроіндустрія, а плюс високоякісна середня освіта, а плюс значний відсоток повернень в Голінку після здобуття вищої освіти в Російській імперії...

Все це створювало унікальний казан горизонтальних УМІНЬ І ЗНАНЬ.

Арифметика, природничі науки, механіка (млини, верстати, агротехніка), духовна освіта, антифонний спів і розвиток музичного слуху, якнайширше самоврядування аж до герметичної фіскальної служби, звітність і управлінська комунікація по вертикалі "волость-повіт", медичні знання (масові для голінців - про це забуто як сон), просторова пам'ять (уява про горизонтальні родинні зв'язки, у т.ч складні) - це все НЕВИГАДАНІ навички голінців, які й продукували їхню ІННОВАЦІЙНІСТЬ.

Тому люди ВМІЛИ ВСЕ. І тому були людьми у повному, Божому розумінні цього слова.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:іновації, Ростислав Мартинюк, Голінка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar