реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Годі скиглити, не все так погано...

Зараз усі обговорюють варіанти завершення війни. Порівнюють можливсті... а здебільшого перспективи майбутнього московії та України. І, як це не дивно, всі скиглять, що Україні хана... майбутнього нема... і як у відомому фільмі про майбутнє, вирізають на столі висновок "долі нема" або "NO FATE"...

Але ж наша відповідь на такі висновки - НІТ...

Що ж насправді ми маємо в Україні і про що мовчить марахвоністий марахвон...?

1. Всі роки масштабної війни в Україні ріс ВВП... Уявляєте? Тобто, втративши території,, втративши виробництва, втративши населення, не маючи можливість залучити більшість чоловіків до виробництва - ми маємо постійне зростання ВВП. І це не вигадка зеленої шобли, а розрахунки міжнародних інституцій.
Для прикладу в 2024 році ми показуємо середнє зростання у 3,7%... А це більше, ніж зростання ВВП Іспанії, хоча ще далеко до США чи Італії...

2. У нас будуються не олігархічні підприємства. Їх вже сотні і всі вони державні або наполовину іноземні. Тобто податки будуть, дотримання соціальних гарантій буде і багато чого ще.

3. Ми вже зараз є провідними виробниками зброї у Європі і не останні у світі. Після завершення війни експорт зброї лише 30% від того, що ми вироблятимемо - перевищить вартість усього експортованого зерна ... УВАГА !!!... у 15 разів.

4. Переробка системи енергозабезпечення. Те, що було - було голкою, на якій ми сиділи і цією голкою керували олігархи. Тепер енергетика геть інша. ТАк-так, вона зруйнована майже вщент. але все, що будуватиметься - вже задурно не потрапить в одні руки з постійними гойдалками то по тарифах, то по субсидіях, то ще по чомусь. щоб пропхати потрібного дурня у владу... Важелі впливу на владу від олігархів втрачені майже повністю.

5. Нестача робочих рук. Пам'ятає ще хтось ті часи, коли в Україні було безробіття на рівні 15% населення? А коли було 30%? Так отож... саме тому у нас найнижчі зарплати у Європі, бо роботи не було і не було потреби платити більше робітнику. Тепер зарплата фахівцю у 40...50 тис грн нікого не дивує... мало того - знайти людину не можуть.

6. Зменшення пільговиків та халявщиків. Оті юрби людей, що поїхали по Європах "падальше ат вайни" здебільшого складаються з тих, хто смоктав з держави все, що міг і що не міг. Так. не всі... але здебільшого. Це люди, які ніколи нічим не ризикують і постійно ходили вибиваючи собі то допомоги, то субсидії, до виплати, то пенсії, то пільги, то ще щось... Працювати вони ніколи не планували і більшість їх сиділа на бюджетних грошах, нічого не виробляючи і нічого не пропонуючи. Про сплату податків вони навіть не думали ніколи. Тож ця верства людей в Україні значно поменшала, чим зменшила навантаження на бюджет країни. Точних цифр вам ніхто не назве, але будь-який відділ соцдопомог вам це підтвердить.

7. Ну і цікавий показник... протягом 2024 року в Україні відкрилось ФОП на 70 000 більше, ніж закрилось... Це вам вже для самостійного аналізу.

...
Так, війна... так, руїни.... так, загибель людей...
Але ж... а як ви хотіли? Задурно? Ні, так не буває... Якщо вже казати про країну, про народ, про націю, то за те, що ми нарешті отримали і отримуємо, і отримаємо у майбутньому - треба заплатити повну ціну. Тому... це було неминучим. Або ми б і далі бовтались у болоті... і поволі б зникали без сліду.

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:широка війна, біженці, Анатолій Яровед


Читайте також






Коментарі (0)
avatar