реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Гніздо горлиці": українка, що народила італійську дитину

Нещодавно в Корюківці пройшов показ фільму "Гніздо горлиці". У кінокартині історія із життя заробітчанок в Італії. Молода жінка Дарина через скрутне матеріальне становище залишає рідне село на Буковині й потрапляє до Генуї. Її наймає для своєї матері адвокат Алесандро. Життєві обставини складаються так, що вона вступає в інтимні стосунки з роботодавцем, вагітніє. Через це повертається до України, де на неї чекає чоловік Дмитро та донька Мирослава. Як сказати правду чоловікові про дитину не від нього? Як поєднати колись щасливу родину? А ще добудова будинку й вагітність доньки, довірливістю якої скористався "мажорний" негідник, син місцевого високопоставленого чиновника.

20-го квітня вперше про себе заявила наша Національна кінопремія «Золота дзиґа» - аналог американського "Оскара". Найкращим фільмом року визнано "Гніздо Горлиці (режисер Тарас Ткаченко). Крім того, за "Гніздо горлиці" відзнаку отримали: Тарас Ткаченко – найкращий режисер. Віталій Лінецький (посмертно)– найкращий актор у головній ролі. Нагороду отримав син Максим Лінецький. Найкращою акторкою у головній ролі стала Римма Зюбіна.

Презентували фільм у Корюківці актриса Київського академічного Молодого театру, яка зіграла головну роль, Римма Зюбіна та продюсер фільму "Гніздо горлиці" Андрій Суярко.

Запросила в гості до Корюківки Римму Зюбіну та Андрія Суярко молодіжна громадська організація "Альтернатива" (Володимир Онищук). Показ фільму "Гніздо горлиці" та зустріч з творцями фільму відбулася за сприяння народного депутата України Анатолія Євлахова.
До речі, Римма Зюбіна має й чернігівське коріння. Мати народилася в Мені. Є родичі в Холмах Корюківського району.

Після перегляду глядачі Корюківки, Холмів та Городні змогли поспілкуватися з продюсером та виконавицею головної ролі.

Віктор Татарин: Нещодавно на телеканалі "Інтер" був показаний цей фільм. Чому телевізійна версія відрізняється від версії для кінотеатрів? Завершення дещо інше, хоч воно оптимістичне теж. І хоч головний герой гине в пожежі, народжується дитина.

Андрій Суярко: Фільм "Гніздо горлиці" телевізійний – це режисерська версія. Але після обговорення фінального монтажу, ми вирішили змінити фінал, щоб фільм був більш оптимістичним. Було дуже багато запитань, що це за чоловік, що вибачив дружину. Як на мене, це фільм про велике прощення. Про сильного чоловіка, який знайшов в собі сили, вибачити своїй половині гріх і прийняти її, щоб продовжити життя.

Римма Зюбіна: В Італії фільм знімався в Генуї. В головних ролях були знані італійські актори: Ліна Бернарді – працює в Римі. Мауро Чіпріані - актор з Мілану. З ними було комфортно працювати. Ми були усі єдиною командою, бо робили одну справу. І тут не було великої різниці хто з якої країни. Наші українські актори це найперше Віталій Лінецький. На жаль, він не побачив прем'єри "Горлиці..". У квітні він знімався, а в липні не стало Віталія. Ми рятували увесь відзнятий матеріал з Віталієм Лінецьким. Він покинув це життя, не дознімавшись у цьому фільмі. Тому фінали й різняться. Історія дуже відрізняється від запланованого сценарію.

Пропозиція зніматися надійшла у грудні 2013-го року. Зйомки розпочалися в квітні 2014-го. Потім була пауза півтора року. Ми чекали і, як нам завершити цю роботу, і з фінансуванням були проблеми. Тому я вважаю, що фільм ми цей знімали три роки. Якщо хтось думає, що акторська професія така собі весела й легка, - нічого подібного. Я півтора року не мала права їздити на море загоряти. Треба було чекати. Бо як скаже режисер, що є фінансування, поїдемо знімати. Коли я біла й коричнева – фільм не змонтується. Не могла ні поправитися, ні похудати, ні піти в інші проекти. У мене першочергові зобов'язання були саме перед "Гніздом горлиці" і це було моє внутрішнє зобов'язання. Я люблю цей фільм, люблю цю команду, яка створила "Гніздо", і стала моїм власним творчим гніздечком. І я вважаю, що це найкраща моя робота. І, власне, у мене був інший колір волосся, і зовсім інша зачіска. Треба було це все зберігати, як перше придумали на початку чотирнадцятого року. Так до шістнадцятого року я тримала цей образ, і жила, знаючи, що ми повинні були завершити, хоча зневір'я було багато. Найбільшою перемогою є не в статуетках, а в тому, що таки випустили це кіно на екрани і ми возимо і показуємо його.

о. Тарас Баїк: я родом із Західної України. Чи сюжет фільму, певно, історія якась? І мені цей сюжет фільму досить знайомий - родичі, сусіди…
Римма Зюбіна:. Так! В кожній другій хаті.

о. Тарас Баїк: Головна героїня досить сильна жінка. Хоч вона вчинила певний гріх. Що спільного у вас з героїнею фільму?

Римма Зюбіна: Ну, таких життєвих колізій, де вибір між дитиною і чоловіками, у мене не було. Від італійців я не вагітніла, от. (сміється) Знаєте після кожного фільму підходять люди і говорять: "В кожного таких історій безліч!" В Івано-Франківську до нас підійшла дівчина й сказала, що їй знайома така історія. Тільки в кінці чоловік повісився. В житті така була історія.
Нещодавно почула тільки таке від своєї знайомої: "Подивилася фільм! Тепер вирішила – треба їхати в Італію. Завагітніти і народити дитину." Це була унікальна реакція на фільм. Частіше чуєш, що у нас такі жінки сильні, а чоловіки погані.
Що спільного між мною і героїнею?. Ми абсолютно різні за темпераментом. Я екстраверт, вона – інтроверт. Мене запитували, як Тарасу Ткаченку вдалося, щоб я мовчала в кадрі. Щоб анекдоти не розповідала. Ви ж знаєте мене більше за комедійними ролями та за фільмами Оксани Байрак.

Підготував Віктор ТАТАРИН

Скорочено. Повністю читайте в газеті "Сіверщина" за 4 травня.



Теги:Гніздо горлиці, заробітчани, Віктор Татарин, Корюківка, українські фільми


Читайте також



Коментарі (0)
avatar