реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Глава української Церкви молився у Чернігові

Чернігів православний сьогодні святкував день пам'яті святої великомучениці Катерини та преподобного Меркурія, ігумена Бригинського.

Святкове богослужіння у Катерининському соборі очолив Блаженніший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України у співслужінні митрополита Вінницького і Барського Симеона, архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія і священиків з ряду парафій Чернігівської єпархії.

Після літургії відслужено молебень перед мощами преподобного Меркурія та освячено унікальну ікону Покрови захисників України, для якої виготовлено спеціальний кіот.


Після молебню Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх у храмі з проповіддю. У своєму слові до чернігівських віруючих він наголосив, що які б випробування не випадали на долю українців, вони будуть подолані. А Українська держава продовжить свій розвиток разом з українською церквою.

Митрополит Епіфаній також вручив церковні нагороди. Серед відзначених — громадські організації, що об’єднують родини загиблих бійців, волонтери, громадські діячі.

У своєму вітальному слові до пастви Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій подякував голові Чернігівської ОДА Андрію Прокопенку за особисту допомогу храму святої великомучениці Катерини та побажав успіхів на ниві державного будівництва.

Цього ж дня Митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів зустріч з керівником ОДА.
Фото Тетяни МИРГОРОДСЬКОЇ та прес- служби ОДА






Теги:Чернігівська єпархія, Епіфаній, Катерининська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar