реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Гламур не витримує української книжки

Прочитав - чому ж пішла з посади директора Українського інституту книги журналістка Тетяна Терен.

Виявляється, дівчинці чи жіночці (не цікавився її віком і статусом в силу того, що на посаді директора - директор, а не гендерні фокуси :) ) важко було, бідненькій. Бо треба було і реєструвати установу, і розміщувати, і меблів їй не дали... Так, наче бюрократія - щось таке, чого нема у згадуваній нею Польщі чи в будь- якій іншій державі. Зрештою, пані не знала куди йде? і як же перемагала в конкурсі на посаду - романтичними візіями?

Та найголовніше, що ця пані вважає і що вражає такою некомпетентістю - вона переконана, що на бюджетну підтримку українського книговидання ЗАБАГАТО виділено грошей!

Так і пише: " Чи є потреба ринку в такій кількості підтриманих державою книжок? Чи є у видавців цього року така кількість суспільно-значущих видавничих проектів, які мають бути підтримані за кошти платників податків? Ми теж неодноразово вже говорили, що у Польщі на подібну програму, яку реалізує Міністерство культури, виділяється щороку близько 30 мільйонів гривень.
...Бюджет програми у 2018 році має бути суттєво зменшений".

Гоп, моя радість! Ляп мокрими штаньми чи колготами об асфальт! Пані, певно, не була в бібліотеках далі Києва і не уявляє яке там убожество - совкове, комуняцьке, а списати його не можуть, бо нічим замінити фонди. І коли нарешті йдуть гроші на книги, які саме за бюджетною програмою прийдуть у бібліотеки - воно каже, що забагато, воно не може освоїти...

У мене одне питання - де їх, отаких-о, находять? А, прочитав - з 5 каналу та Мистецького арсеналу. Звісно, робота там гламурненька порівняно з сільськими бібліотеками, що жевріють мало не з "Блокнотами агитатора" замість української книжки. До речі, їм, гламурненьким дівчаткам, скажу, хоч вони і не повірять, що в кожній сільській бібліотеці - від 20 до 200 реальних читачів. Сам перевіряв.

І є задоволення, що воно пішло з посади, бо ще би натворило...
До речі, гендер тут ні до чого :)

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Український інститут книги, Василь Чепурний, Тетяна Терен


Читайте також



Коментарі (0)
avatar