реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Геть від Москви!

Понад дві сотні видатних українців звернулись до президента Януковича з вимогою зупинити процес входження України до Митного Союзу та внесення змін до Конституції України.

Про це сьогодні повідомили на прес-конференції у Києві представники оргкомітету ініціативи “Геть від кремлівського ярма”.

Серед підписантів: дипломати, військові, науковці, діячі культури та мистецтв, урядовці та громадські діячі.

Зокрема, Герої України – Левко Лук’яненко, Дмитро Павличко, Іван Дзюба, Юрій Мушкетик, В’ячеслав Брюховецький, Анатолій Паламаренко, Роман Іваничук, академік НАН України Мирослав Попович, Надзвичайний та Повноважний Посол України Володимир Василенко, лауреати Національної премії ім. Т.Шевченка – Валерій Шевчук, Василь Шкляр, Дмитро Гнатюк, Анатолій Мокренко, Михайло Слабошпицький, лауреат премії ім. В.Стуса Василь Овсієнко, віце-адмірал Борис Кожин, генерал-лейтенант СБУ Олександр Скіпальський, генерал-лейтенант Микола Мельник, професори Володимир Лановий, Олександр Сугоняко та інші.

Голова Національного Комітету захисту України Дмитро Павличко, зачитавши текст звернення, повідомив, що ініціатори закликають парламентську опозицію, позапарламентські патріотичні партії та громадські організації долучитись до збору підписів під цим ультиматумом. З цією метою, за словами Павличка, вже розпочаті перемовини з лідерами парламентських політичних сил.

Надзвичайний та Повноважний Посол України, Суддя Міжнародного кримінального трибуналу ООН Володимир Василенко заявив про те, що інтеграція в Митний Союз фактично є першим кроком до відновлення СРСР, є згубною як політично, так і економічно, і неминуче призведе до втрати Україною свого суверенітету. Він наголосив, що відмова від європейської інтеграції є зрадою українського народу, в тому числі й виборців Партії регіонів, яка обіцяла своїм прихильникам вступ до Європейського Союзу.

Представник оргкомітету ініціативи, координатор громадянського руху “Спільна Справа” Олександр Данилюк підкреслив, що у випадку ігнорування їхніх вимог підписанти збираються розпочати референдум по достроковому припиненню повноважень президента Януковича.

“Ми готові зібрати в Києві декілька тисяч видатних українців, тих, хто є невід’ємною частиною нашої історії, тих, кого знають та поважають в світі. І саме вони – як уособлення правдивої України – ініціюють референдум по припиненню повноважень Януковича”, – зазначив Данилюк.

Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа”



Теги:Спільна справа, митний союз, Дмитро Павличко, відставка Януковича, Левко Лук'яненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar