реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Герус пролобіював імпорт електроенергії з країни- агресора

Голова енергетичного парламентського комітету, депутат фракції "Слуга народу" Андрій Герус пролобіював імпорт електроенергії з Росії.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив народний депутат України Валентин Наливайченко, пише "Главком".

Він зазначив, що за ініціативою Андрія Геруса у законодавство була внесена правка, що дозволила імпорт електроенергії з Росії, який розпочався вже з 1 жовтня.

"Застерігаю щодо відновлення бізнесу — енергетичного бізнесу з країною-агресором. З 1 жовтня вже в новій Раді депутат, який очолює енергетичний комітет, нічого іншого не додумався запропонувати, як сам потайки відновив, вдумайтесь, імпорт електрики, яка, до речі, з листопада 2015 року не експортувалася в країну, звідки ви думаєте? Із Російської Федерації", – пояснив Наливайченко.

Нардеп звернув увагу на неприпустимість ведення бізнесу з країною-агресором, та зауважив, що імпорт електроенергії робить Україну енергетично залежною від Кремля.

"Я сьогодні як парламентар вже зустрічаюся з американськими партнерами, вони прямою мовою запитують: як так могло статися, що з російською компанією, яку очолює Сєчин, громадянин Росії, який знаходиться під американськими санкціями якраз за агресію проти нас з вами, відновлює бізнес Андрій Герус, депутат цієї Верховної Ради? Як це може бути?", – поцікавився Наливайченко.

Раніше в РФ підтвердили, що Україна стала експортувати електроенергію з Росії після 4-річної перерви."Прямий"



Теги:Наливайченко, Герус, команда ЗЕ, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar