реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Генштаб підтвердив бойове застосування "Байрактару"

Генеральний штаб Збройних Сил України офіційно підтвердив бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар» на Донбасі. Про це повідомляє Український мілітарний портал
«Сьогодні, 26 жовтня 2021 року, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного районі проведення Операції об'єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар», – повідомила пресслужба Генерального штабу о 21 годині 26 жовтня.

Повідомляється, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці Збройних Сил України під час обстрілу зазнали поранення, один з них загинув. З початком обстрілу, через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували.

З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача ЗС України було застосовано «Байрактар». Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ.

Після цього обстріли українських позицій припинилися.



Теги:ЗСУ, Валерій Залужний. Байрактар, донбас, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar