реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Генпрокуратура підозрює Авер'янова у розтраті 90 мільйонів державних коштів

Генпрокуратура підозрює, що заступник голови Служби з надзвичайних ситуацій, голова Чернігівського обласного партійного осередку Радикальної партії, депутат Чернігівської облради Олег Авер'янов лобіював інтереси фірми, яка перемогла в тендері на поставку державі пожежних автомобілів.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 15 грудня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень - повідомляє сайт Чернігівщина: події і коментарі

Згідно з судовим документом, Генпрокуратура веде розслідування за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата в особливо великих розмірах).

Розслідуванням встановлено, що в травні 2015 року заступник голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Авер'янов вступив у злочинну змову з учасниками тендеру із закупівлі пожежних машин. У числі таких підозрюваних: гендиректор і комерційний директор ТОВ «ПК «Пожмашина », а також комерційний директор ТОВ «МАН Трак енд Бас Юкрейн».

Нібито за вказівкою чиновника представники «ПК« Пожмашина »зверталися до керівників інших учасників конкурсних торгів і пропонували шляхом завищення цін на пожежно-рятувальну техніку програти конкурс на користь ТОВ« ПК «Пожмашина», інтереси якого лобіює заступник голови ДСНС України.

У ході конкурсних торгів тендерний комітет ДСНС України, посилаючись на сфабриковані недоліки в техдокументації, прийняв рішення про відхилення деяких пропозицій. У результаті єдиними учасниками залишилися ТОВ «МАН Трак енд Бас Юкрейн», яке постачатиме шасі, і ТОВ «ПК« Пожмашина », підконтрольне заступнику голови ДСНС України. Останнє повинна виробляти навісне обладнання.

Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті ДСНС України, переможцем торгів стало ТОВ «МАН Трак енд Бас Юкрейн».

У матеріалах розслідування також згадується, що у вересні між Держслужбою з надзвичайних ситуацій і «МАН Трак енд Бас Юкрейн» був укладений договір про закупівлю пожежно-рятувальних автомобілів середнього класу для пожежогасіння та проведення рятувальних робіт.

«МАН Трак енд Бас Юкрейн» повинно було до 25 грудня 2015 року поставити у власність Служби автомобілі, а ДСНС перерахувати їх вартість – 92550000 гривень.

Держслужба встигла перевести 22212000 гривень як передоплату.

Ще до проведення конкурсних торгів «МАН Трак енд Бас Юкрейн» та «ПК« Пожмашина »уклали договір про співпрацю.

Надалі «МАН Трак енд Бас Юкрейн» перерахувала частину суми – 17769000 гривень - компанії «ПК «Пожмашина » в якості оплати за пожежні автоцистерни.



Теги:ГПУ, Прилуки, мнс, Корупція, Авер'янов, РПЛ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar