реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Геннадія Примакова зняли з кандидатів на посаду міського голови Мени

Геннадія Примакова зняли з кандидатів на посаду міського голови

Сьогодні, 29 вересня, відбулося засідання Менської міської територіальної виборчої комісії. "Менщина" була присутня на цьому засіданні.

27 вересня до комісії надійшла заява від Чернігівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка про наявність обставин, які позбавляють права Геннадія Примакова балотуватися на посаду Менського міського голови. Згідно поданої заяви, Геннадій Примаков досі значиться членом Радикальної партії Олега Ляшка. Вихід з партії здійснюється поданням письмової заяви осередку партії. До Радикальної партії така заява не надходила. Заява, подана до Менської виборчої комісії, підписана Олегом Авер'яновим.

Геннадій Примаков на засіданні комісії повідомив, що 10 липня на своїй фейсбук-сторінці зробив публічну заяву про вихід з партії. Також ним була написана письмова заява, і є два свідки подання цієї заяви до Менського осередку Радикальної партії. Також Геннадій Примаков оприлюднив аудіозапис начебто телефонної розмови із головою Менського осередку Радикальної партії, у якому було озвучено, що поданої заяви для виходу з партії достатньо.

Представник Радикальної партії у своєму виступі зазначив, що заяви від Геннадія Примакова про вихід із партії не надходило. А копія заяви, надана виборчій комісії, написана на ім'я Олега Ляшка, а не на місцевий осередок Радикальної партії. Також невідомо, чий підпис стоїть на начебто прийнятій заяві від Геннадія Примакова про вихід із партії. Також додав, що публікація на фейсбук-сторінці не може вважатися доказом.

Марина Москальчук, депутатка міськради, повідомила, що 1 вересня особисто відносила заяву до Менського осередку Радикальної партії. Того дня журналу реєстрації в осередку не виявилося, тому там попрохали прийти пізніше. Через декілька днів, при повторному зверненні до осередку, Марині Москальчук надали копію заяви Геннадія Примакова про вихід із партії із зазначенням номеру реєстрації, підписом та копію журнала реєстрації заяв, де було прописано, що заява прийнята та зареєстрована.

Олексій Троцик, представник партії "Рідний дім" у своєму виступі зазначив, що фейсбук-сторінка публічної людини, у якої є багато підписників, прирівнюється до ЗМІ. Також надав копії заяви Геннадія Примакова про вихід з партії з номером реєстрації у журналі та копію реєстраційного журналу місцевого осередку Радикальної партії.

На питання члена Менської виборчої комісії, чи можливо ознайомитися із журналом реєстрації заяв, щоб побачити, чи дійсно заява Геннадія Примакова була зареєстрована чи ні, представник Радикальної партії відповів відмовою.

У кінці засідання питання про скасування рішення виборчої комісії про реєстрацію Геннадія Примакова кандидатом на посаду Менського міського голови було винесено на голосування.

Із 16 присутніх членів комісії (всього 18) 12 проголосувало "за".

Після засідання Геннадій Примаков повідомив "Менщині", що буде звертатися до суду, час ще є.

Світлана ЧИЧКАН, "Менщина"



Теги:Олег Авер'янов, вибори 2020, Менська ОТГ, Радикальна партія Ляшка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar