реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Генерал СБУ: "Москва сміється в кулачок"

Небезпека брифінгу, проведеного МВС за результатами розслідування вбивства Павла Шеремета, полягає в появі упередженого ставлення до фігурантів справи. Таку думку в коментарі InfoResist висловив ексначальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

«Вважаю, що такі брифінги і прес-конференції, доповіді суспільству потрібно проводити тільки один раз, особливо щодо злочинів, які спричинили смерть людини або людей. Це потрібно робити, коли підписаний обвинувальний акт і він спрямований до суду. Одночасно, це буде афіша, анонс судового засідання, куди кожен охочий зможе прийти, послухати свідків, позицію обвинувачених, позицію прокуратури і зробити свої висновки, а не нав’язувати висновки громадськості однобоко», – зазначив він.

За словами Вовка, ні представники громадськості, ні ті, хто розслідують, не можуть об’єктивно оцінити докази, оскільки це може зробити тільки суд, взявши до уваги повний обсяг доказів.

«Ми не є оцінювачами доказів. І це неправильно, це ганьбить юриспруденцію, кримінальну юстицію і це зловживання, яке суперечить Конституції, а саме статті 62, де чітко написано, що ніхто не може бути винним, поки не буде проведено законне розслідування і це не буде встановлено рішенням суду. Як я можу оцінити докази, які мені надає наслідок, а наслідок не буде вам надавати докази невинності. Воно є упередженим», – стверджує ексначальник ГСУ СБУ.

Він зазначив, що у деяких склалася думка, ніби брифінг МВС у справі Шеремета – це піар, щоб показати готовність правоохоронців працювати на високому рівні.

«Може бути доказ вбивці, коли вся Україна повірить, що ця особа вчинила злочин, а в матеріалах справи є купа алібі або доказів, які свідчать про невинуватість особи. У цьому небезпека цих брифінгів. І я впевнений, я хочу висловити зараз не свою думку, а думку відомого журналіста, з яким я вчора спілкувався в супермаркеті: перше, піар правоохоронців, щоб показати, що вони готові працювати на даному високому рівні. Хоча я розумію, яка робота там проведена і ведеться, але це ж робота, всі ж знають, що наша служба і небезпечна, і важка, не потрібно про це кожен день кричати», – наголосив Вовк.

На його думку, багато людей подумають, що правоохоронці хочуть вислужитися перед новим президентом або зганьбити волонтерський рух і добровольців, які захищали країну на Донбасі.

«Є законодавчі акти, які забороняють оприлюднювати персональні дані осіб, які тільки підозрюються. Тому навіщо зараз зробили винними п’ятьох людей? Знаєте, є такий цікавий факт: коли вбили Шеремета, дуже багато говорили про рух у Москві. Ось після цього брифінгу я бачу рух у Москві – Москва зараз сміється в кулачок. Мовляв, це не ми називаємо ваших укропців, добровольців вбивцями. А ви самі їх так назвали. Це не наша реакція, це не наша оцінка ситуації. Ви самі її так оцінили. Ось подивися світ, самі українці у присутності президента назвали добробатів вбивцями. Просто, невмотивовано», – підсумував Вовк.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що впевнений: правоохоронці не помилилися, встановлюючи підозрюваних у вбивстві.Інфорезіст



Теги:режим Зеленського, Аваков, вбивство Шеремета, СБУ, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Яби не було боифiнгу то пан Вовк написав би ,що "по тихому" цькують героiв?
Це було би не вiрно.Ситуацiя не приемна,але типова й не дивна для крiни яка воюе а,саме головне для краiни,що перебудовуеться вiд совдепii до нормального суспiльства.Тому ми повиннi визнати й прийняти,що арештованi е й героями й пiдозрюваними.Це життя.Загляньте кожен в свою душу.Якщо пiдозрюванi будуть визнанi винними й засудженi це не означае що ми iх повиннi поливать брудом.
Пане Вовк,для вас важлива думка Кремля?
avatar