реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Гендер у розвитку: жінки йдуть листоношами, а чоловіки - до металу

На кінець 2014р. на підприємствах, в установах та організаціях області (з кількістю найманих працівників 10 осіб і більше) було зайнято 206,7 тис. штатних працівників, серед яких більше половини (57,1%) становили жінки, повідомляє Глворне управління статистики в Чернігівській області.

Жіноча праця більш поширена в поштовій та кур`єрській діяльності (88,3%), охороні здоров`я та наданні соціальної допомоги (83,6%), тимчасовому розміщуванні та організації харчування (82,2%), а серед видів економічної діяльності промисловості – у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (81,2%).
Чоловічими сферами прикладання праці традиційно залишаються металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин та устаткування (82%), добувна промисловість і розроблення кар`єрів (79,6%) та будівництво (76,2%).

Серед загальної кількості працівників молодь у віці 15–35 років становила 57,3 тис. (кожен четвертий працюючий). Більш пріоритетними сферами працевлаштування для молоді були: фінансова та страхова діяльність, оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, де кожен другий був у віці від 15 до 35 років, тимчасове розміщування й організація харчування – кожен третій.



Теги:працевлаштування молоді, наймані працівники, рівноправність чоловіків і жінок, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar