реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Фури зважуватимуть

На початку дороги Кіпті - Глухів - Бачівськ цього року буде встановлено систему зважування транспортних засобів під час руху. Як повідомили в Службі автомобільних доріг Чернігівської області, оголошено тендер на розроблення проектної документації.

Зважування-в-русі (Weigh-in-Motion, WiM) - це сучасна розумна система комплексного збору інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами. Вона здійснює моніторинг руху на дорогах у режимі реального часу за допомогою обладнання, яке монтується в верхньому шарі покриття автомобільних доріг або на прогонових будовах мостів та шляхопроводів.

Причиною встановлення такої системи є неконтрольований рух перевантажених транспортних засобів, що призводить до інтенсивного руйнування автошляхів. Хоча вантажівки становлять 10 відсотків усіх автомобілів на дорогах України, але вони завдають 90 відсотків шкоди, створюючи вибоїни і тріщини. Перевантажені фури часто є ще й причинами аварій на дорогах, що забирають щороку велику жертву серед українців.

У Службі автомобільних доріг повідомили, що коли минулого року почали на основних в'їздах до столиці збирати інформацію про рух транспортних засобів, спеціалісти були вражені: так, з 19 грудня минулого року до 31 травня цього року зафіксовано 1 153 587 вантажних автомобілів вагою понад 20 тонн. З них 40 відсотків рухалися з порушенням габаритно-вагових обмежень. Це свідчить про те, що потенційно майже кожна друга вантажівка, яка рухається українськими дорогами, фактично їх знищує, при цьому створюючи загрозу безпеці усіх учасників дорожнього руху.

Загалом Укравтодор планує встановити майданчики зважування у 15 областях."Голос України"

Фото надано Службою автомобільних доріг Чернігівської області.



Теги:дороги, служба автомобільних доріг, Кіпті


Читайте також



Коментарі (0)
avatar