реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

ФСБ заблокувала храм Київського патріархату

Сьогодні зранку російські спецслужби ввірвалися до храму Святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги у Сімферополі, ламали вівтар і вилучали ікони. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор держпідприємства “Національне газетно-журнальне видавництво” Андрій Щекун.

За його словами, храм повністю заблоковано представниками спецслужб РФ, архієпископа Сімферопольського та Кримського Климента не впускали до храму.

«О 10 ранку виконавча служба увірвалася на територію церкви, зламала приміщення першого поверху, були зламані двері вівтаря на другому поверсі, доступ вірянам перекритий. Жодні доводи про те, що територія першого поверху відповідно до договору оренди належить управлінню Єпархії, не діють. Вони показують якісь рішення суду, що зобов'язують Духовний центр виселитися з приміщення, хоча Духовного центру в управлінні Єпархії немає вже більше ніж два роки», – сказав архієпископ Климент (на фото).

“Зірвані вхідні замки першого поверху… варвари ввірвалися до храму, ламають вівтар на другому поверсі, конфісковують образи на першому поверсі”, – додав Щекун.

В окупованому росіянами Криму наразі діяли лише 5 храмів Київського патріархату, в той час як в Україні вільно діють біля 10 тисяч парафій московського патріархату.



Теги:окупація Криму, фсб, Сімферополь, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar