реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

ФСБ розкаже - хто твій ворог...

Днями російський школяр мало не призвів до руйнації роками виплеканої російської історичної парадигми про «велику перемогу». Мова про старшокласника з Нового Уренгоя, РФ, який досліджував період Другої світової війни.

Як відомо, старшокласник Новоуренгойської гімназії Микола Десятніченко був учасником зустрічі російських та німецьких дітей. І був запрошений до німецького Бундестагу для виступу перед депутатами та іншими учасниками історичних слухань з нагоди пам’яті вояків, які загинули у роки Другої світової. Окрім цього, у рамках спільного гуманітарного проекту учень був учасником зустрічі російських та німецьких дітей.

Як повідомляють російські ЗМІ, під час виступу школяр назвав солдатів Вермахту, які не хотіли воювати, "невинно загиблими людьми", і закликав відмовитися від воєн.

Довідково. Дослідження російського старшокласника розповідають про німецького солдата, який був одним із 250 тисяч німецьких солдатів, оточених радянською армією у Сталінградському котлі. Він потрапив у табір для військовополонених, і тільки в 2016-му сім'ї стало відомо, що солдат помер, коли йому виповнився 21 рік.

Очевидно, що проект присвячувався засудженню війн на планеті, які супроводжуюся мільйонними вбивствами вояків та цивільних громадян. Відтак, на завершення своєї промови Микола Десятниченко сказав:
- Я щиро сподіваюся, що на всій землі запанує здоровий глузд і світ більше ніколи не побачить воєн".

Ось фрагмент відео за участю школяра, який розповсюджують у Росії.
https://www.youtube.com/watch?v=K_NX9fnsS1w

Цікаво, що тут немає закінчення виступу старшокласника, де він фактично закликає народи світу не допустити військових дій із багатолюдними жертвами.

Заява молодої людини із закликом не допускати у майбутньому кровопролиття, що ілюструється долею німецького вояка, фактично поставила під сумнів монолітність одного зі стовпів «русского міра», а саме про справедливість війни, виправдання десятків мільйонів жертв. А найбільше схвилювало російську владу те, що навіть у Росії, як виявилось, зростає покоління молодих людей з критичним мисленням та адекватною оцінкою історії та сучасності.

«Какой позор! Если государство не занимается своей молодёжью, то ею занимаются другие государства!» - це допис, що яскраво характеризує реакцію частини російського суспільства на виступ старшокласника та його оцінку подій 70-річної давності.

Російські ЗМІ розгледіли у виступ школяра «каяття» за дії Росії перед Німеччиною. А тезис, що не всі солдати вермахту, які загинули в котлі під Сталінградом, хотіли вбивати, був розцінений як зрада та заклик до перегляду офіційно утвердженої історичної парадигми.

З приводу заяви школяра вже висловилася вся російська політична еліта. І навіть громадські діячі. Втім увагу привертають не вислови політиків. А коментарі під відео, що яскраво характеризують російське суспільство, просякнуте ворожнечі, ненавистю та манією переслідування:
- «…вот малолетний ублюдок, в гимназии, где он учится должна быть проведена проверка знаний его класса и остальных на знание периода Великой Отечественной войны и если эти малолетки будут нести такую же ахинею(мягко сказано) то учителя зауча по учебной работе и директора гнать в шею, а этому ублюдку даже не место в "фазане" и нечего его жалеть, зачем плодить амнуэлей драндиных ссытиных и гозманов…»

- «… Юный идиот явно востребован. Что он идиот понятно из речи. Вдумайтесь в само построение фразы. Невинно погибшие и хотевшие жить мирно СОЛДАТы. Солдат так то это человек, который пришел на войну убивать…»
- «…Хороший пример, этот нерусский показатель того как можно превратить и управлять. Невероятные эксперименты ставят над поколениями. Сначала убей в себе русского,после кайся что твои предки русские,после умри за это))). Но, многонациональную и конфессиональную русскую цивилизацию этим гуманойдам не поработить,зубы обломаю. А этого нерусского пускай видят все,всем в назидание…»
- «…Ну и мразь. И какая же тварь либеральная его туда послала? Куда вообще смотрят власти? Или совсем голову потеряли идиоты?...»

А чого вартують заклики до насилля:
- «Я надеюсь нормальные пацаны из Уренгоя объяснят этим бесенятам кто и какой ценой, им предоставил такую возможность жить и кататься по Германиям…»
І навіть закриття навчального закладу:
- «… малолетняя мразь! Требую закрыть гимназию Фридриха, существующую на деньги налогоплательщиков!!!...»
- «…маленький гаденышь. Променял родной и полезный боярышник на немецкий шнапс! Вырезать надо теперь всю его семью и отключить воду в Уренгое. Фашистские твари в тылу необъятной роисси…»
Не залишився осторонь і депутат Держдуми від Брянської області Микола Валуєв. Він порадив молодим людям вивчити напам’ять хроніки блокадного Ленінграду.

https://twitter.com/NickValuev/status/932541697879355392
* * *
Єдиний позитив – частина дописувачів російського сегменту ФБ та Youtube все ж визнають очевидне: СРСР у Другій світовій був таким самим агресором, як і нацистська Німеччина. Тому визнавати втрати і причетність до загибелі десятків мільйонів є обом сторонам.
- «…Молодец парень)респект такой России…»
- «…сколько ж тупых даунов в комментах ! ВЫ ЧЕМ СЛУШАЛИ ? Дети говорят о бессмысленности войны и что по обе стороны есть люди!...»
І такі коментарі не поодинокі.



Теги:рашизм, Друга світова, фсб, російська пропаганда, фашизм, Новий Уренгой


Читайте також



Коментарі (0)
avatar