реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Форум картоплярів відбувся у Новому Білоусі

25 жовтня відбулося засідання Української асоціації виробників картоплі на базі приватного багатопрофільного підприємства «Вимал» на місці будівництва найбільшого підприємства з переробки картоплі в Україні, що розташоване в межах адміністративної території Новобілоуської сільської ради Чернігівського району.

На форум картоплярів приїхали не лише керівники агроформувань України, а й іноземні виробники картоплі, відвідав засідання й голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Про це повідомив відділ агропромислового розвитку Чернігівської районної державної адміністрації.

Під час проведення форуму засновником групи компанії «Вимал» Віктором Лазарем презентовано проект поглибленої переробки картоплі. Суть проекту закладається у створенні кооперативу фермерів, картоплярів, який стане організатором підприємства з поглибленої переробки картоплі на крохмаль, сухий протеїн, картопляні волокна, органічні добрива.

Мета проекту стати однією з найпотужніших крохмале- та картоплекооперацій у світі у найближчі 6-8 років. Загальна вартість проекту складає 214000000 грн.



Теги:картоплярі, Вимал, Новий Білоус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar