реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Фітцджеральд нічого не крав...

Нещодавно у ФБ перепощувався матеріал англійською мовою про те, начебто Фіцджеральд запозичив свої романи у дружини Зельди, тобто був плагіатором. Сотні перепостів.

Думаю, нічого Фіцджеральд не запозичував, бо герої його найвідоміших романів "Ніч лагідна" і "Великий Гетсбі" -- це зраджені чоловіки, чоловіки які готові вкрасти, убити заради як не чарівної Ніколь, то милої Дейзі, чоловіки, чию любов коханки викидають як шмату. Сам Фіцджеральд, навпаки, до кінця підтримував психічно хвору дружину Зельду.

Звичайно, у зраджених чоловіках прочитується досвід самого письменника, який, як і його персонажі, ніколи не шкодував про свою пристрасть, бо що ж це за життя, якщо у ньому немає любові? Прикро, що Фіцджеральдові так не щастить і після смерті.

Однак ті, хто перепощував цю новину без підпису, все ж мали б бути розбірливішими. Такий некритичний перепост свідчить лише про те, що читачі читали романи письменника, не думаючи, не розуміючи, що ці романи таки чоловічі, а не жіночі. Водночас Френсис Скотт був глибоким знавцем жіночої психології. Іще Толстой був таким

Роксана ХАРЧУК



Теги:чоловіча психологія, світова література, Фітцджеральд, Роксана Харчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar