реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Фестиваль до 90-ліття Левка Лук'яненка

24 серпня у селі Хотів на Київщині відбудеться патріотичний фестиваль до 90-ліття з дня народження Левка Лук'яненка, Героя України, борця за незалежність України, одного з авторів «Акта проголошення незалежності України».

Останні роки пан Левко з родиною прожив у Хотові, зустрічався з громадою, брав участь у сільських святах, читав лекції про минуле, говорив із молоддю про майбутнє України.

Заходи, що відбудуться в рамках відзначення 90-ліття, мають на меті вшанувати та зберегти пам'ять про незламну особистість та передати вогонь його любові до України молодому поколінню, щоб мати сили за настановами пана Левка далі твердо йти шляхом, протореним нашими предками, поки не переможемо.

У програмі фестивалю заплановані освітні, вишкільні, спортивні та мистецькі заходи.

Вже традиційно до Дня Незалежності 5-й рік поспіль відбудеться Історичний велоквест "Шлях українського державотворення". Чотири команди проїдуть чотирма різними маршрутами через села Хотів, Круглик, Кременище, відвідають пам'ятки археології Змієві вали, Скіфське городище та вже історичного значення будинок, в якому жив Левко Лук'яненко. Учасників чекають фізичні випробування інтелектуальні та творчі завдання. Кожна команда встановить на своєму маршруті Державний прапор України та знайде частинки мапи, щоб після прибуття до фінішу скласти спільну повну карту своєї Держави. Команда, яка першою пройде "Шлях українського державотворення", отримає у подарунок книги Левка Лук'яненка.

О 18:00 Хотівська громада та гості свята одночасно з цілим світом долучаться до всесвітнього виконання духовного гімну України «Боже, Великий Єдиний» Миколи Лисенка, що відбудеться з нагоди Дня Незалежності України, 100-річчя УНР заради миру та єдності українців.

Завершенням події стане дійство, що підготувала молодь, вивчаючи щоденники й книги, написані Левком Лук'яненком та концерт ансамблю стародавньої музики "Хорея Козацька".

Гостей свята частуватимуть яблуками із саду, що садив Левко Григорович.



Теги:Хотів, фестивалі, день незалежности, Левко Лук'яненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar