реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Фермери зможуть брати кредити на 5 років без відсотків

Програма підтримки агровиробників, закладена у державному бюджеті у розмірі 300 млн грн, дозволить фермерам брати безвідсоткові п`ятирічні кредити, зокрема на купівлю сільськогосподарської техніки

Про це повідомив у коментарі УНІАН міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко. УНІАН

«Закон України про держбюджет на 2015 рік передбачає фінансування кількох програм. Зокрема, щодо закупівлі техніки через НАК «Украгролізинг» - на 54 млн грн, надання кредитів фермерським господарствам - 25,6 млн грн і фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі - 300 млн грн, яка передбачає компенсацію відсотків за кредитами, взятими, зокрема на придбання сільгосптехніки, - сказав міністр. - Фермери зможуть отримати безвідсотковий кредит строком на 5 років, зокрема на купівлю сільськогосподарської техніки».

При цьому Павленко підкреслив, що попит на сільгосптехніку та запчастини до неї в Україні великий, однак можливості аграріїв істотно скоротилися на тлі різкої девальвації гривні. Вартість імпортної техніки, за словами міністра, зросла утричі, вартість вітчизняної техніки, в якій є частина імпортних складових, зросла удвічі. Втім, Мінагропрод очікує, що у другій половині 2015 року почнеться зростання продажів сільгосптехніки.

«Адже для сільгосптоваровиробників це період проведення збирання ранніх зернових і зернобобових культур, можливість переглянути перспективні плани розвитку підприємств, зокрема у частині оновлення технічного парку», - зазначив міністр.



Теги:імпортна техніка, фермери, безвідсоткові кредити, посівна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Якщо ця техніка закордонна, то це кредит і туди.
avatar