реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Фермери Чернігівщини підтримали спілку «Сіверщина»

Учора в Чернігові пройшла звітно-виборна конференція обласної організації Асоціації фермерів і приватних землевласників України. Їх в області майже 400, об’єднаних в районні асоціації. Загалом мають понад 70 тисяч гектарів землі, тобто в середньому близько 170 гектарів на фермера.

Конференція особлива тим, що цього року відзначається 20-річчя фермерського руху в Україні. Тобто він почався ще до проголошення незалежності, в час перебудови. За цей час фермерство пережило хвилі і злету та ентузіазму, і спаду та криз. Нелегкі часи переживає фермерство й зараз, про що було чимало бідкань на конференції. Втім, як і всі останні роки. Проблеми ті ж. Ненормальне кредитування з грабіжницькими відсотками. Безлад в земельних питаннях, коли і на продаж землі накладено мораторій, і в її оренді далеко до порядку — землю розтягують і при мораторії. Плюс постійне обкладання все новими податками. Плюс дорожнеча сільгосптехніки. А натомість — знущальницькі закупівельні ціни, коли продукція селян закуповується за безцінь.

Вихід фермери шукали в міцнішому згуртуванні лав, відстоюванні своїх прав, а не підігруванні тим чи іншим політичним силам.

Саме тому логічним було рішення конференції підтримати недавно створену Чернігівську спілку роботодавців «Сіверщина». В цьому їх переконав і аргументований виступ на конференції голови Спілки, відомого в області представника аграрного бізнесу, який і сам є по суті фермером, депутата обласної ради Віктора Леонідовича Лазаря. Отже, конференція прийняла рішення , що обласна Асоціація фермерів і приватних землевласників колективно вливається до Спілки «Сіверщина» і запропонувала членам Асоціації ставати членами Спілки й на індивідуальній основі.

В області реально вимальовується об`єднання ділових, енергійних людей, які орієнтуються не на мітингову, партійну балаканину, а на реальні справи. Як і належить українцям, що споконвіку вважалися добрими господарями.

Петро АНТОНЕНКО.
Детальніше про конференцію фермерів читайте в наступному номері газети "Сіверщина"




Теги:Сіверщина, Віктор Лазар, Антоненко, фермери Чернігівщини, спілка фермерів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar