реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Феміда і "Укртелеком"

Вищий Адміністративний суд України відмовив ВАТ «Укртелеком» у позові до КРУ в Чернігівській області.

Про це повідомив заступник начальника контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області Віктор КАЛГІН.
За його словами, ціна протистояння між КРУ та ВАТ «Укртелеком» дорівнювала 2,6 мільйона гривень.
Саме таку суму недоотримала держава внаслідок продажу іменних акцій ВАТ через іменні рахунки акціонерів керівного складу Чернігівської філії «Укртелекому» Товариству з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональна фінансова компанія» за пільговими цінами.

Факт незаконної реалізації цінних паперів встановила ревізія окремих питань фінансово-господарської діяльності філії за період 2001 — 2003 рр., яку за порушеною СУ УМВС України в Чернігівській області кримінальною справою провели спеціалісти КРУ. Проте ВАТ «Укртелеком» оскаржило акт ревізії по суті в судовому порядку, наполягаючи визнати його таким, що не відповідає дійсності.
«Справа була розглянута в двох судових інстанціях. І не на користь держави. Але 10 лютого 2010 року Вищий Адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу КРУ, скасувавши постанову господарського суду м. Києва від 18.04.2007 та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 27.08.2008, і відмовив ВАТ «Укртелеком» у позові до КРУ. Постанова набрала законної сили з моменту проголошення і не може бути оскарженою», — сказав Віктор Калгін.

При цьому він висловив сподівання, що правоохоронні органи в подальшому дадуть оцінку діям окремих посадових осіб ВАТ «Укртелеком», які чинили всупереч інтересам держави на користь третіх осіб.
Отже, Феміда відмовила Укртелекому в позові до КРУ. Остаточно.


Любов Сакун,
головний спеціаліст з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю КРУ в Чернігівській області




Теги:позов до суду, Феміда, Чернігівський Укртелеком, іменні рахунки акціонерів, КРУ, кримінальна справа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar