реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Євроскандалєц

Ну от. Євроскандалєц. Польща не запросила Путіна (та в його особі всю РФ) на 80-ту річницю початку Другої світової війни, яку відзначатимуть у Варшаві 1 вересня. А от Лукашенку (і в його особі всю Білорусь) - запросила. До Варшави ж. На 1 вересня.

Ну молодці ж!

Але, щоб когось кудись не запросити і тим утерти кирпатого окупаційного носа, треба взагалі організувати ЯКЕСЬ відзначення якоїсь дати. А потім вже "імпровізувати з Лукашенками".

А коли 80-річчя окупації Карпатської України, яке днями відшуміло хіба на сторінках фейсбуку та регіональних зведеннях Закарпатської ОДА, не відзначається з усією потужністю Держави, то й згадати ніяк:

- про 80-річчя агресії Угорщини;
- про 80-річчя співучасті Польщі в агресії проти України та її прохання до Гітлера пожалувать їй північ Закарпаття;
- про виступ чеських військ проти законно-обраного уряду Карпатської України;
- про сльозне прохання Москви поскоріше розчленувати Карпатську Україну;
- про мовчання Великобританії й Франції;
- про підтримку Карпатської України з боку Словаччини (збройної), Хорватії (також окупованої), Румунії, Болгарії та Литви (дипломатичної).

І як би добре було, щоб на честь 80-річчя Карпатської України у Києві був міжнародний прийом і військовий парад.

А МЗС України подбало би про присутність на почесному місці наших союзників - Далі Грибаускайте, Андрея Кіски, Колінди Грабар, Клауса Йоганніса і Румена Радева.

А всякі CNN і BBC зробили би головними новинами: "Офіційний Київ не запросив Польщу, Угорщину, РФ і Чехію на урочистості до 80-річчя Карпатської України".

А всі би питали: а чого ж? А шо ж таке? А це ж Польща й Чехія першими постраждали від Політики Доконаних Фактів, яку та любила Німеччина та Москва? А які у Києва "пред'яви"?

Тоді, у березні, Москва і Берлін - ще не союзники. Але вже й не вороги. А Польща - найбільший страждалець Другої світової - "згамцяла" Тешинську область конаючої Чехії...

Але - тихо. Мовчанка. Гру на 80-ліття Другої світової ведуть інші народи. Чи то "історичні", чи просто нахабні.

А ми поки зі своєю Карпатської Україною тішимося з першого видання "Воєнної доктрини українських націоналістів" Михайла Колодзінського. Цікавенна книжка! Написана як раз начальником штабу ЗС Карпатської України.

Там є і про Польщу, і про Угорщину, і про Крим із Бесарабією. І навіть є про Казахстан, який на думку полк. Колодзінського, мусить бути в політичній орбіті Києва.

Ага! Як будемо відзначати річницю УПА - запросімо й Нурсултана Назарбаєва. Бо в АБН працювали й казахські військові. І добре воювали в УПА.

Ми не забули. Якшо шо.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:МЗС України, Ростислав Мартинюк, Україна - Угорщина, Карпатська Україна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar