реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Європейські цінності"? Ох і ах...

От вони - справжні європейські цінності. Ховатися за спинами українців, обісратися від страху перед Москвою, заощаджувати на зброї, постачати металобрухт, купувати в агресора товари, спокійно спостерігаючи, як твої гроші оплачують наше вбивство. Навіть біженців прийнявши, європейці раптом отямилися: забагато, задовго, завеликий клопіт, тому почали всіляко обмежувати допомогу.

А ви думали, європейські цінності - це Гете, Вольтер, Сервантес, уся ця рівність, справедливість, високі ідеали, лицарські традиції?

Дзуськи - справжніми європейськими цінностями є скнарість, цинізм та зверхність до слабших. Своя кишеня ближча, моя хата скраю, хай дурні помирають - це не про нас, це про них.
Так, ми не ідеальні, але ми останні стоїмо між варварами та ситою, благосною Європою.

У нас ухилянти? А у вас скільки людей, готових воювати - ні, не на футболі, а зі зброєю? Ви ще ракет не бачили, але вже обісралися, а що буде при першому пострілі?

Ми піддаємося на путінську пропаганду? А ви? Ви стадами танцюєте під дудку Москви і голосуєте, як їй потрібно. Ваша громадська думка - піпіфакс для Кремля.

Це ви нехтуєте своїм словом і підписаними документами, як, наприклад Будапештським меморандумом. Це ви забираєте назад свої обіцянки - дамо, не дамо, дозволимо, не дозволимо - та вкотре дурите нас.
"Українцям не треба допомагати, бо вони все одно програють". "Українцям не треба допомагати, бо вони не дай Бог виграють". От два варіанти вашої філософії.

Ви затулилися від Путіна нашими жінками й дітьми, а чоловікам зв'язали руки, щоб вони не могли захищатися.

Ваш розрахунок зрозумілий - чим більше Москва витратить боєприпасів, убиваючи нас, тим менше залишиться на війну з вами. Саме тому ви не відмовляєтеся від допомоги і не допомагаєте по-справжньому. І це, на жаль, правда.

Так що забудьте своїх Байронів, бо Байрон поїхав воювати з окупантами у далеку Грецію. І Петефі забудьте, бо він загинув у боротьбі з Москвою. І Дона Кіхота, який до останнього був лицарем.
Ви - нікчеми і боягузи. І ваші апеляції до великої європейської культури нагадують апеляції Путіна до перемоги у Другій світовій. Діди воювали. Діди були лицарями та просвітниками. А ви тут до чого? Ви - бастарди європейської ідеї. Дрібні духом та дурні думкою жадібні торгаші та ненаситні споживачі.

Звісно, ми вас захистимо. Бо не маємо іншого виходу. А ви на подяку знімете з Росії санкції та прибіжите разом з нашими політиками мародерити недомародерене окупантами. Так буде.

І найприкріше, що жоден наш крик чи стогін вас ні в чому не переконає. Ви - глухі до голосу справедливості, ви чуєте тільки, як тече російська нафта, шипить російський газ та брязкають євро в кишені.

Брати КАПРАНОВИ



Теги:широка війна, брати Капранови, Україна - ЄС


Читайте також






Коментарі (0)
avatar