реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Євген Клопотенко смакував Чернігівщиною

Куликівський бобівник, присмачений "гарбівською говіркою", поповнив скарбничку автентичних кулінарних рецептів Євгена Клопотенка та став справжнім відкриттям для відомого українського ресторатора.

Свій гастрономічний тур Чернігівщиною, метою якого було збирання рецептів автентичних страв Сіверського краю, пан Євген завершив у козацькому селі Горбове Куликівської громади у гостинній оселі горбівської господині Віри Барилюк.

Енергетики гостя і господині з першої хвилини зустрічі створили неймовірну синергію, яка наповнила оселю теплом і світлом.

Процес приготування пісного захолоду з бобів, або як на Куликівщині його називають - "бобівника", перетворився на справжнє обрядове дійство, просякнуте духом українських традицій, з гумором, приказками та місцевим колоритом.

Та ще й готували бобівник у справжній печі, з якої пильно спостерігала за процесом приготування старша господиня дому 94-річна Ольга Миколаївна Шовба - мати Віри Петрівни.

Пан Євген зізнався, що саме тут на Куликівщині не лише відкрив для себе автентичну страву, а й вперше побачив і спробував біб.

Такі тури ресторатора регіонами мають важливу соціальну мету - зберегти і примножити нематеріальну культурну спадщину України саме через збереження рецептів традиційних українських страв. Українська кухня варта посісти достойне місце у світовому гастрономічному розмаїтті.

На пам’ять про теплу зустріч вручили гостю кошик з продукцією місцевих виробників та Кулика-шеф кухаря.

За повідомленням Горбівського старостинського округу



Теги:Євген Клопотенко, Горбів, українська кухня


Читайте також






Коментарі (0)
avatar