реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Енкаведисти вітали чернігівців зі святом

Під час урочистостей в Чернігові до Дня перемоги 9 травня використовували форму НКВС.

Так форму на одному з учасників урочистостей, що їхав на авто попереду всієї колони одні користувачі в соціальних мережах ідентифікували як «Майор держбезпеки у польовій формі.», а інші -- як форму СМЕРШу

Видання ПіК зауважує, що саме цей чоловік вітав чернігівських дітей словами "Растите и помните подвиги ветеранов".

Як відомо, що саме з НКВС створювалися так звані «заградотряды», що стріляли в спини солдатам, примушуючи йти в наступ. І загалом НКВС СРСР був головним органом масового політичного терору.

СМЕРШ (абревіатура початкових букв гасла рос. Смерть шпионам!) — відділ контррозвідки народного комісаріату оборони (НКО) СРСР. СМЕРШ був сформований для оборони тилу Червоної Армії, боротьби з дезертирством, шпигунами і диверсантами, а також виконував репресивні функції серед військовослужбовців та мирного населення.

Експрес



Теги:9 травня, НКВС, Чернігів


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А е ще жахлива тема... Ганiбал у Пунiчних вiйнах використовивав елефантiв, якi загинули в Альпах вiд холоду... Жах...Просто жах...
avatar
2
Викладений у замітці факт свідчить про дилетантизм і навіть тупість організаторів бутафорних урочистостей! Це - наруга над памяттю більшості фронтовиків!
avatar
3
Жахливо те, що день пам'яті перетворено у жахливу "попойку" з усіма "витєкающімі".
Неприємно було дивитись ще й на те, як катають деяких псевдо-ветеранів, які навіть не народились в час війни, але вони були у формі та при медалях й їх вітали квітами діти.
Неприємно...
Світла пам'ять справжнім Героям 2ої світової!
avatar