реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Екс- міністр готовий свідчити про оборудки Арахамії

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про готовність дати свідчення в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) про можливу причетність голови парламентської фракції “Слуга народу” Давида Арахамії до “скруток”. Про це заявив Омелян в себе на Facebook. За його словами, фінансові втрати бюджету від корупції обчислюються мільярдами гривень.

“Зокрема, втрати від “скруток” ПДВ – від 4 млрд грн/місяць, від оптимізації податків фінансово-промислових груп щорічно держава втрачає понад 50 млрд грн, державні компанії можуть платити до бюджету додатково ще 20 млрд грн, але “свій менеджмент” не дає, елементарний аудит родовищ корисних копалин навіть без підвищення ставок дав би більше 10 млрд грн, сірий ринок підакцизних товарів недодає податками понад 30 млрд грн/рік, про контрабанду – 300 млрд грн/рік”, – написав Омелян.

Омелян також заявив про можливу причетність Арахамії до корупційних схем. Зокрема, про причетність Арахамії до постачання електроенергії в Україну через підставну фірму в ОАЕ. Він також стверджує про існування довідки СБУ з приводу інфраструктурних корупційних схем Арахімії.

”Також він уже давно користується виключно чартерними літаками. Упевнений, для журналістів-розслідувачів це було б цікаво, як і те, чому ці перельоти здійснюються інкогніто, часто взагалі без документів, які засвідчують високопоставлену особу”, – йдеться у пості Омеляна. Як повідомлялось, компанію з ОАЕ, яку пов’язують з головою фракції “Слуга народу” у Верховній раді Давидом Арахамією, звинуватили в отриманні необґрунтованого прибутку з імпорту електроенергії з Білорусі в Україну.

Інформатор



Теги:Володимир Омелян, Слуга народу, команда ЗЕ, Арахамія, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar