реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Екс- директор ЦРУ впевнений в успіхові ЗСУ

Командувач Центрального командування США у 2008-10 роках, екс-директор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає Збройні Сили України достатньо підготовленими для проведення успішного контрнаступу.

Про це він сказав під час 15-го щорічного Київського Безпекового Форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»

“Зараз війна знаходиться в перехідному періоді. Зимовий наступ Росії не досягнув своєї мети, вони хотіли захопити всю територію Донецької і Луганської областей. Їм вдалося захопити лише частину Бахмуту. Зараз вони втрачають там фланги. І їхня оборони досить слабка”, - зазначив генерал.

Він нагадав, що до цього росіяни зазнали військових невдач під Києвом, Харковом та Херсоном. “Росіяни досягли тільки досить скромних цілей, які ставили перед собою на цю зиму. Натомість українське військо формує додаткові бригади… В бронетанкових підрозділах головним чином західна зброя. І ми всі хотіли і приклали зусиль, щоб ця зброя була для контрнаступу”, - сказав Девід Петреус.

Він вважає, що Україна досягне успіху у контрнаступі. “Багато в чому це пояснюється і станом російської армії. Вони вже 14-15 місяців у війні, зазнали величезних втрат, не мали нормальної можливості переоснаститися, а таким чином не можна забезпечити цілісну дисципліновану військову силу», - сказав він.

Натомість, додав Девід Петреус, ЗСУ мають сучасне озброєння, добре дисципліновані і мають ефективне командування і управління.



Теги:наступ ЗСУ, Україна - США, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar