реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Екологія. Забруднювачі середовища

У першому півріччі підприємства області на 8% більше забруднювали природне середовище, про що складено 1043 протоколи.
Про це повідомила редакцію головний спеціаліст зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції в Чернігівській області Тетяна ВОЙТЕНКО
.
До адміністративної відповідальності притягнуто 1019 осіб, сума накладених штрафів складає 141593 грн, що також на 8,8% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Сума стягнутих штрафів складає 126123 грн.
Протягом звітного періоду проведено 2 перевірки підприємств, які віднесено до “Переліку 100 екологічно небезпечних об’єктів України”: КЕП “Чернігівська теплоелектроцентраль”, ТОВ “ТехНова” та КП “Чернігівводоканал”.
Найбільш актуальними проблемами в сфері охорони та раціонального використання водних ресурсів залишається незадовільний стан мереж водопостачання і водовідведення та каналізаційних очисних споруд.
Головні джерела забруднення поверхневих водних об’єктів області — підприємства комунального господарства. В результаті неефективної роботи ряду комплексів очисних споруд відбувається забруднення річки Десна та її приток недостатньо очищеними зворотними водами.
Для визначення шляхів і можливостей вирішення проблемних питань заміни аварійних каналізаційних мереж та модернізації неефективно працюючих застарілих комплексів очистки Чернігівською обласною державною адміністрацією створено постійно діючу комісію, до складу якої входить керівник Держекоінспекції в Чернігівській області.



Теги:здоров'я, забруднювачі, Екологія, Природа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar