реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Єдиний соцвнесок вигідно зменшити!

Велике навантаження на фонд оплати праці та завелика ставка єдиного внеску для самозайнятих осіб та фізичних осіб-підприємців стримує зростання розміру заробітної плати, створює підстави для виплати заробітної плати «в конвертах», призводить до тенізації бізнесу, - переконані чернігівські підприємці.

Про це вони заявили під час круглого столу проведеного Медіа-центром «Моє місто» за участю представників профспілкових організацій підприємців, Спілки роботодавців «Сіверщина», Пенсійного фонду та Обласного управління статистики.

- Єдиний соціальний внесок, що роботодавці сплачують за своїх найманих працівників у країнах світу, становить 16-25%, а в Україні - майже 40%, - повідомила Ірина Березинець, голова обласного осередку ВО підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця». - У зв’язку з цим за ініціативою «Фортеці» в травні 2011 року Кабінет Міністрів України створив робочу групу для вивчення, опрацювання матеріалів та надання пропозицій для внесення змін до законодавчих актів України. Результатом діяльності робочої групи став законопроект по зниженню ставки єдиного соціального внеску до базової ставки 18,1%.

На сьогодні цей документ знаходиться в Кабінеті Міністрів України. Щоб прискорити вирішення цього актуального питання, ВО підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця» ініціювало всеукраїнську акцію на підтримку розробленого законопроекту. В рамках цієї акції розпочався збір підписів під листом-зверненням до Президента В.Ф.Якуковича на підтримку ініціативи по зменшенню ставки єдиного внеску. На сьогоднішній день звернення вже підтримали декілька тисяч підприємців Чернігівської області.

Регіональна рада підприємців Чернігівської області одноголосно підтримала звернення до голови облдержадміністрації В.М. Хоменка, в якому зазначено, що в сучасних умовах високої тенізації економіки країни лише рішучі кроки по зміні діючого законодавства, що регулює питання сплати єдиного внеску роботодавцями та підприємцями, допоможе вивести частину економіки з тіні. Регіональна рада підтримала зазначений законопроект та звернулася до Губернатора з проханням надіслати листа на підтримку ініціативи по зменшенню ставки єдиного внеску до Президента України В.Ф.Януковича. Першу частину зібраних підписів представники з усіх регіонів України передадуть в Адміністрацію Президента 26 квітня 2012 року. Збір підписів триває.

За словами Ірини Березинець, члени ВО підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця» вирішили провести масштабну акцію в усіх областях України, «аби привернути увагу громадськості до цього важливого питання, аби була політична воля прийняти цей законопроект». В Чернігові цю ініціативу підтримує Обласне об’єднання роботодавців «Сіверщина», членами якого є найбільш потужні підприємства. На усіх ринках Чернігова створені ініціативні групи, що проводять збір підписів підприємців.

Учасники круглого столу ухвалили Резолюцію, в якій йдеться про необхідність зменшення розміру єдиного соціального внеску, а також постановлено звернутися до депутатів Чернігівської обласної та міської рад з проханням підтримати цей законопроект та зниження фіскального навантаження та роботодавців та підприємців. Вирішено також направити зазначений законопроект депутатам Верховної Ради від Чернігівської області з проханням терміново винести його на розгляд парламенту, а також підтримати у комітетах.




Теги:Сіверщина, єдиний соціальний внесок, Моє місто


Читайте також



Коментарі (0)
avatar