реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Дві церкви: відчуйте різницю!

Місцеблюститель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій (Березовський), який у суботу взяв участь в урочистостях з нагоди Дня слов'янської писемності і культури в Москві, привітав Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з днем його тезоіменитства (іменин) та подякував йому за духовну підтримку, яку він постійно надає в складний час всьому українському народу.

В чому полягає та підтримка - глава УПЦ Московського патріархату не пояснив. А дарма. Може у підтримці путінської влади, яка окупувала Крим і направляє все нових терористів на схід України?

Натомість Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет молився у Софії Київській за мир для України. Як зазначив по закінченні молебню Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет, сьогоднішня молитва, яка відбулася у Софії Київській, присвячена миру в Україні. Він уточнив, що мова йде не просто про молитву за мир, а “за справедливий мир”.

За словами Патріарха Філарета, справедливий мир для України означає збереження її соборності та незалежності на всій її території, припинення втручання в справи України з боку Росії.

Першоєрарх також висловив впевненість, що буде збережена територіальна цілісність України, в тому числі до її складу буде повернуто нині окупований Крим.

Є різниця, правда? І кому ще незрозуміло, яка церква є українською, а яка - російською?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:патріарх Філарет, митрополит Онуфрій, московський патріархат, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar