реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Двадцятий ранок Широкої війни

Двадцятий, а Україна тримається!
Попри звірства росіян, які на очах світу знищують Маріуполь, бомбили знову Харків і Київ, по заводах Шостки вдарили так, що відновити роботу неможливо, у Києві вранці горять багатоповерхівки на Осокорках та в Подільському районі. По Харкову били вчора з території Росії. Вже майже 3 мільйони біженців перетнули кордони ЄС і загинули більше 1,5 тисячі українських захисників. А світ ...вводить санкції. Проте українці гинуть сьогодні.
Війна обезличує смерті, переводить їх у суху статистику. Ось і вчорашнє повідомлення про вбивство росіянами 4 працівників насосної станції у Чернігові потонуло б у інформпотоці, якби Олександр Ларченко не розповів про одного із загиблих - Толік, трохи більше за 50, щодня проїздив мимо їх позицій і запам'ятався веселим, подільчивим, свідомим своєї високої місії:"Я даю місту воду!".
Вода, до речі, тепер ледве доходить, і не скрізь, до третіх поверхів - тиск слабий. 70 відсотків міста без світла і тепла. Радує, що 13 числа дві спроби окупантів прорвати оборону Чернігова були відбиті.
І тут постає нова геополітика. Як писав Черчіль 1945 року у листі до канадського прем'єра Маккензі Кінга, росіяни належать до родини крокодилових, вони "світитимуть вам в очі (українці сказали б інакше - не світитимуть, щось інше - В.Ч), і водночас готові знищити вас". Тому переговори з ними мають вести стійкі українці, а не арахамії та єрмаки.
Зараз наче домовились про переговори Зеленського з Путіним у Єрусалимі. Ізраїль штовхає Зеленського до капітуляції, бо він завжди за Росію, щоб не розблокували в світі антиіранські санкції. Прем'єр Ізраїлю Баннет літав до Путіна і до Шольца з цією метою і пробує тиснути на США. Поки що, кажуть, безуспішно. Але хіба може Ізраїль бути нейтральним у переговорах?
Звісно, на капітуляцію Зеленський не піде і Захід і успіхи ЗСУ не дадуть йому це зробити, але може піти на принизливі умови. Буде він слухати голос крові своєї нації чи голос зраненої України, яка вочевидь перемагає Росію, хоч і страшною ціною?
Оно вже німецькі політологи запереживали, що перемога України приведе до розвалу Росії на окремі держави. Не ту, ох, не ту націю назвав Гітлер лавочниками...
І, звісно, ми запам'ятаємо позицію Угорщини, яка заборонила провозити через свою землю зброю для України - і тепер мадяри щось зможуть мружитися на наше Закарпаття після успіхів ЗСУ?! Запам'ятали ми і Білорусь, що як кліка Хорті чи Антонеску йде в супрязі з агресором. Україна переформатує світ.
І був ранок, і був у вибухах і смертях українських 20й ранок Широкої війни. І писали скрижалі Господні всі свідчення вбитих, поранених, вигнаних. І переповнювалася чаша гніву Господнього, що стрясалася від "Градів", "Ураганів" та іншого смертоносного оружжя. Ще трохи і проллється вона так, що ми ще будемо по природі свого християнського милосердя співчувати росіянам...

Василь Чепурний
На фото: Зруйновано об'єкт, який забезпечував водою третину міста Чернігова, фото КП "Чернігівводоканал".



Теги:агресія Росії, Путін, широка війна, ЄС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar