реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Два села без води

До депутата Чернігівської обласної ради Ярослава Демченкова звернулись мешканці села Дмитрівка Бахмацького району та села Косачівка Козелецького району з приводу однієї проблеми – відсутності водопостачання.

У селі Косачівка Козелецького району воду, за інформацією мешканців села, перестали постачати через проблеми у системі та відношення до вирішення цієї проблеми одного з начальників у місті Остер, з якого було організоване постачання води до Косачівського водогону.

Один з мешканців села розповідає: «Водогін у нашому селі Косачівка побудовано за рахунок держави після аварії на Чорнобильській АЕС. Люди за свій рахунок підключились до водогону, провели до двору, будинків, згодом купили лічильники. Було все добре. А в 2010 році почали говорити, що водогін не вигідний. Вода почала з’являтись лише з ранку, потім підняли ціну, проте ми платили, а тепер зовсім відключили»

Депутат обласної ради Ярослав Демченков відразу відреагував на звернення мешканців села та попросив голову Козелецької районної державної адміністрації Леоніда Мисливеця дати пояснення по суті цієї проблеми, а також негайно вирішити проблему села до початку морозів.

З селом Дмитрівка Бахмацького району ситуація ще складніша. З серпня 2011 року триває драма села «гроші-люди-водогін-гроші». Людський фактор, ошукування бізнес-дільців та байдужість до проблеми місцевої влади призвели до того, що депутату написало 84 мешканця з благанням про допомогу.

Один з мешканців у своєму листі пише: «… людям, яким по 70-80 років доводиться ходити з відрами та пляшками по селу в пошуках води. Дуже Вас просимо, дайте нам воду». Мешканці села були в усіх інстанціях району та області, проте чиновники не бажають допомагати у розв’язанні проблеми.

У своєму зверненні до голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка депутат облради Ярослав Демченков пише: «причиною мого звернення особисто до Вас є те, що мешканці села Дмитрівка Бахмацького району вже звертались практично до всіх посадових осіб в області, проте їх проблему досі не розв’язано. Прошу дати відповідні доручення встановити причини затягування вирішення проблеми із забезпечення водою села та вжити негайних заходів реагування».

Демченков впевнений, що ситуація, яка склалась у селах Дмитрівка та Косачівка не є поодинокою на Чернігівщині, проблеми у забезпеченні людей водою є проблемою цілої системи, коли люди залишені напризволяще. Про це повідомила прес-служба депутата.



Теги:Косачівка, водопостачання, Дмитрівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar